Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,
κατά την επίσκεψή του 
στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ)

left-red-arrowΕδώ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών χτυπάει η καρδιά της πόλης, η καρδιά της Αστυνομίας. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να στηρίξουμε τους αστυνομικούς στο έργο τους. Μέσα σε συνθήκες κρίσης που δίνουν όλη τους την ψυχή, αγωνίζονται με πίστη σε αυτό που κάνουν, με πίστη στη Δημοκρατία, στη νομιμότητα, στο κράτος Δικαίου, με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει καταγράψει πολύ μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Γίνονται πολύ μεγάλα βήματα στην αντιμετώπιση της μεγάλης και οργανωμένης εγκληματικότητας, στο οικονομικό έγκλημα, στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Γίνονται πολύ μεγάλα βήματα στην καθημερινή αστυνόμευση.

Μιλήσαμε με τα παιδιά της Ομάδας ΔΙΑΣ που είναι ένα πολύ μεγάλο κεκτημένο για την Ελλάδα και είναι ένα πρότυπο πια διεθνώς. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να δούμε πώς λειτουργούν τα κέντρα επιχειρήσεων γιατί εκεί είναι ο σφυγμός.

Το πρόβλημα της ασφάλειας είναι για τον πολίτη μείζονος σημασίας. Η ασφάλεια με όλες τις σημασίες του όρου: η πολιτική, η κοινωνική αλλά και η αστυνομική είναι στο επίκεντρο του προβληματισμού του. Κι εμείς θέλουμε ένα λαό ενωμένο, μια κοινωνία συνεκτική, ένα έθνος που θα αγωνιστεί για να ξεπεράσει την κρίση. Και πιστεύω ότι σε ένα νέο πολιτικό κλίμα και πλαίσιο μετά τη Δευτέρα και η Αστυνομία θα μπορέσει να προσφέρει στον πολίτη με πολύ μεγαλύτερη έμφαση και ένταση το αγαθό αυτό της ασφάλειας.

Μιλήσαμε επίσης για το κέντρο της Αθήνας. Είδαμε τα βήματα που έχουν γίνει μέσα από την εφαρμογή μιας συστηματικής και ολοκληρωμένης πολιτικής. Εδώ εντάσσεται και η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, που είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Και η Ελλάδα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό θύμα της έλλειψης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής που να εφαρμόζεται με αποτελεσματικότητα, μέσω ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Αλλά ήδη έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα με όλες τις νέες υποδομές που διαμορφώνονται, για να δώσουμε μια οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα με σεβασμό στην ασφάλεια του πολίτη και με εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων, σε σχέση με τους παράνομους μετανάστες.

 Είδαμε επίσης το πρόβλημα της καθημερινότητας του πολίτη. Γιατί για κάθε πολίτη η εμπειρία του σε σχέση με το έγκλημα, είναι μοναδική και είναι συγκλονιστική και κανείς δεν πρέπει να ζει στη ζωή του, στο σπίτι του αυτή την εμπειρία. Εκεί έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά πράγματα. Χρειάζονται και νέες υποδομές, χρειάζεται διαρκής στελέχωση  της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αλλά υπάρχει όρεξη, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει πίστη. Και γι' αυτό πρέπει να σας πω ότι στέλνω από εδώ, ένα μήνυμα γνώσης της πραγματικότητας και ρεαλισμού, χωρίς ψευδαισθήσεις αλλά κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Tags: Εκλογές 2012 Συνεντεύξεις Συνεντεύξεις ΤύπουΕκλογές 2012

23.1.2024: Γάμος ομοφύλων, τεκνοθεσία, παρένθετη μητρότητα. Συνταγματικό πλαίσιο και νομοθετική ρύθμιση | Κύκλος Ιδεών



https://ekyklos.gr/ev/847-23-1-2024-gamos-omofylon-teknothesia-parentheti-mitrotita-syntagmatiko-plaisio-kai-nomothetiki-rythmisi.html 

 

5-7 Νοεμβρίου 2023. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ VΙΙ: Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα

Περισσότερα …

2.5.2023, Ch. Dallara - Ευ. Βενιζέλος: "Ελληνική κρίση: Μαθήματα για το μέλλον"

https://ekyklos.gr/ev/839-ch-dallara-ev-venizelos.html 

Περισσότερα …

Ευ. Βενιζέλος, Μικρή εισαγωγή στο Σύνταγμα και στο Συνταγματικό Δίκαιο, ebook

Περισσότερα …

Πρακτικά του συνεδρίου "Δικαιοσύνη: Η μεταρρύθμιση μιας εξουσίας και η αφύπνιση μιας ιδέας", ebook, 2022

Περισσότερα …

Εκδοχές Πολέμου 2009 - 2022, εκδ. Πατάκη

Περισσότερα …

23.9.2020 Ο Παύλος Τσίμας συζητά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο | Η Ελλάδα Μετά IV: Μετά (; ) την πανδημία 

https://vimeo.com/461294009

6.6.2019 Αποχαιρετιστήρια ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής

https://vimeo.com/340635035

13.2.2019, Ευ. Βενιζέλος Βουλή: Οδηγούμε τη χώρα σε θεσμική εκκρεμότητα, κολοσσιαίων διαστάσεων

https://vimeo.com/316987085

20.12.2018, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» 

https://vimeo.com/307841169

8.3.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης 

https://vimeo.com/259154972 

21.2.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis | "Πάρτε το σχετικό"

https://vimeo.com/256864375