Ευ. Βενιζέλος, «Παλιγγενεσία και αναστοχασμός: Κείμενα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, 2021Ευάγγελος Βενιζέλος, «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και ελληνοτουρκικές σχέσεις», εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2020 (279 σελίδες)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Ευ. Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2018, στο Γαλλικό Ινστιτούτο. 

- Αναλυτικά εδώ

των Ευ. Βενιζέλου και Κώστα Χρυσόγονου,

εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα, 2006

Αθήνα, 21 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου

Κυκλοφόρησε  το νέο βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου, «Μύθοι και Αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος. 2012 - 2017» Εκδόσεις Επίκεντρο, 2017  (212 σελίδες, με διαγράμματα, παράρτημα εγγράφων και ευρετήριο).

Η προσοχή όλων είναι - και δικαίως - στραμμένη στις πρόσθετες παραμετρικές αλλαγές στο ελληνικό δημόσιο χρέος που θα αποφασιστούν από τους εταίρους και δανειστές της χώρας μας, δηλαδή από τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και τον ESM. Αυτές όμως οι παραμετρικές αλλαγές είναι, όπως πάντα υπογραμμίζεται, πρόσθετες. Συμπληρώνουν τη δραστική επέμβαση στο ελληνικό δημόσιο χρέος που έγινε το 2012 τόσο σε ονομαστική όσο  και σε παρούσα αξία ( PSI, PSI plus , OSI ).

Η κατανόηση της λογικής και των πραγματικών διαστάσεων της επέμβασης του 2012 είναι το θεμέλιο και η προϋπόθεση για τη διεκδίκηση των πρόσθετων παραμετρικών αλλαγών που θα περιορίζουν το κόστος εξυπηρέτησης και  τις ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας από τώρα έως το 2060 ή και αργότερα, θα μειώνουν περαιτέρω την ήδη δραστικά μειωμένη παρούσα αξία του χρέους και θα διασφαλίζουν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του μετά την τραγική επιδείνωση της δυναμικής του χρέους την περίοδο 2015-2017. Παράλληλα όμως πρέπει να διαμορφώνεται ένας δημοσιονομικός χώρος αναπνοής της ελληνικής οικονομίας που θα επιτρέπει να μειωθούν τα επιδιωκόμενα πρωτογενή πλεονάσματα επειδή θα βελτιώνεται ο παρονομαστής του κλάσματος χρέος προς ΑΕΠ, δηλαδή θα επιτυγχάνεται θετικός ρυθμός ανάπτυξης και  ονομαστική διόγκωση του ΑΕΠ συνυπολογιζομένου και ενός θεμιτού ( για τα δεδομένα της Ευρωζώνης ) ποσοστού πληθωρισμού.

[Μετά και πριν από μία αναθεώρηση του Συντάγματος],

του Ευ. Βενιζέλου,

εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα, 2006

[Διάλογος για τη νομιμοποίηση της ενωσιακής διαδικασίας],

του Ευ. Βενιζέλου σε συνεργασία με τους Π. Ιωακειμίδη,
Ξ. Κοντιάδη, Ν. Κωνσταντόπουλο, Β. Μαγγίνα & Δ. Τσάτσο,

εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα, 2005

120
του Ευ. Βενιζέλου,

Εκδόσεις Σάκκουλα, 2003
[Πέντε μελέτες για την αντοχή των συνταγματικών υλικών στην Κύπρο],

του Ευ. Βενιζέλου,

Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2000