Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Ευ. Βενιζέλος: «Πώς βλέπω το ΠΑΣΟΚ της Νέας Εποχής»
"Να πείσουμε ότι υπάρχει σχέδιο".
"Δύο πόλοι, ο ένας εμείς".

 

Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής οφείλει να εκφράσει τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Τους πολίτες που θέλουν ένα κανονικό κράτος, μια κανονική οικονομία, μια κανονική κοινωνία. Τους πολίτες που πιστεύουν στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, τον πλουραλισμό, τα δικαιώματα, την ανεκτικότητα. Τους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον. Ολους όσοι γοητεύονται από το καινοτομικό. Τους πολίτες που έχουν έντονη συνείδηση εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης. Αυτούς πού θέλουν ανάπτυξη, επενδύσεις, δουλειές. Ενα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δημοσιονομικά βιώσιμο που παράγει το ίδιο υπεραξίες και θέσεις εργασίας. Αυτούς που πιστεύουν την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και περιμένουν από αυτή να παρουσιάσει ξανά το όραμά της για μια Ευρώπη που βάλλεται πανταχόθεν.

Ιστορικά στην Ελλάδα το κέντρο ήταν προοδευτικό, ο ένας από τους δύο μεγάλους πόλους των ιστορικών αντιπαραθέσεων, ακόμη και των εθνικών διχασμών σε προηγούμενες εποχές. Αρα για μας σημασία έχει η κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ, η στρατηγική του θέση μέσα στο πολιτικό σύστημα ως εκφραστής της κεντροαριστεράς.

Τώρα που γυρίζει ο τροχός, τώρα που θα φύγουμε από την ύφεση και θα πάμε ξανά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τώρα που αρχίζουν να επιστρέφουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, τώρα που μπορούν να ξαναχορηγηθούν δάνεια στις επιχειρήσεις, τώρα που θα αρχίσουν ξανά οι επενδύσεις, τώρα που θα αρχίσουμε να φεύγουμε από την τραγική αυτή εμπειρία της ανεργίας και να βλέπουμε ξανά να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, τώρα γεννιέται πραγματικά η ελπίδα για την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν, για την αποκατάσταση των ελπίδων που χάθηκαν.

Η κοινωνία είναι πράγματι σε αναβρασμό. Πρέπει να την πείσουμε, μιλώντας με επιχειρήματα πολιτικά και κοινωνικά, ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, με αρχή, μέση και τέλος.

Γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία η συζήτηση που ανοίγουμε τώρα, καθοδόν προς το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που είναι και θα είναι πάντα ένα μεγάλο πατριωτικό κίνημα και μαζί ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δημιούργησε το 1974 το ΠΑΣΟΚ ως εκφραστή του εθνικού, του πολιτικού και του κοινωνικού ριζοσπαστισμού. Και τίποτα δεν είναι πιο ριζοσπαστικό στις μέρες μας από αυτό που είναι αληθινό, πραγματικό, ασφαλές και έχει προοπτική.-

Σχετικό λινκ: http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=79986

Tags: ΠΑ.ΣΟ.ΚΆρθρα 2013