Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Μήνυμα Ευάγγελου Βενιζέλου για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΜΑΖΙ στην άνοδο της Ελλάδας

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται, αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες. Με τη μαζική συμμετοχή του στη διαδικασία εκλογής συνέδρων, ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης ξεπέρασε κάθε οργανωτική προσδοκία, σάρωσε τις μιζέριες και τα κατάλοιπα παλαιών μηχανιστικών αντιλήψεων και δήλωσε καθαρά ότι στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την Πατρίδα, αλλά και για την ίδια την Παράταξη που υπάρχει χάριν της Πατρίδας.

Το ΠΑΣΟΚ θα βγει από το Συντακτικό του Συνέδριο ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο. Εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού, της μεγάλης Κεντροαριστεράς.

Αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια εσωκομματική υπόθεση. Αφορά όλον τον ελληνικό λαό. Όλους τους πολίτες, κάθε οικογένεια, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τη μεσαία τάξη που αγωνίζεται να σταθεί όρθια.

Γιατί ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι υπάρχει εγγυητής των εξελίξεων.

Σημαίνει ότι υπάρχει εθνική στρατηγική με στόχο, με ρυθμό, με ευαισθησία και με προοδευτικό πρόσημο.

Σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και να επιβάλουμε λύσεις για την κοινωνική συνοχή, για την αποκατάσταση αδικιών. Όπως γίνεται τώρα με τα μέτρα για την απόλυτη ανεργία, για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, που αξιώνουν ένα μεγάλο επιθετικό πρόγραμμα κατά της ανεργίας, αλλά και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Δύο θεμελιώδεις προτάσεις που το ΠΑΣΟΚ προωθεί και στη Βουλή και στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Άρα, το Συνέδριό μας είναι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Και καλούμε όλη την κοινωνία να συζητήσει μαζί μας, να προσέξει ξανά αυτά που λέμε. Γιατί ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είχε κλείσει τα αυτιά της στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ευθύνες, μεγαλύτερες από αυτές που είχε. Γι αυτό και σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του. -

Tags: ΠΑ.ΣΟ.ΚΆρθρα 2013