Αθήνα, 23 Ιουνίου 2013


Δήλωση, Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,
στο «Έθνος της Κυριακής»


 Στην πατρίδα μας δεν υπάρχουν πια περιθώρια για μικρές, κομματικές ή προσωπικές, επιλογές. Αυτό είναι το βασικό ίσως δίδαγμα της κρίσης, που βιώνουμε τα τρία τελευταία χρόνια.

Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει το δυσανάλογο φορτίο δύσκολων αποφάσεων με την προσδοκία πως οι επιλογές του θα αξιολογηθούν, εν τέλει, δίκαια, μέσα από μία ψύχραιμη και μακροπρόθεσμη θεώρηση των καταστάσεων. Καταστάσεων που διαμορφώνονται μέσα σε ένα πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ζήσαμε, με αφορμή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ξανά μία πύκνωση των εξελίξεων. Κληθήκαμε να διασφαλίσουμε την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, το σεβασμό της νομιμότητας, την ομαλή και πραγματικά αποτελεσματική πορεία των μεταρρυθμίσεων, με αποφασιστικότητα αλλά και συναίνεση.

Τελικά κληθήκαμε να διασφαλίσουμε πάλι τη σταθερή και ομαλή πορεία της κυβέρνησης και της χώρας. Και το κάναμε.

Το ΠΑΣΟΚ, παρά τη μειωμένη κοινοβουλευτική του δύναμη, παρά το βάρος της δυσαρέσκειας που υπάρχει σε μεγάλα τμήματα τη παραδοσιακής κοινωνικής του βάσης, στάθηκε όρθιο.

Για εμάς οι προτεραιότητες είναι αυτονόητες: Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης. Η Δημοκρατική Παράταξη  και στο παρελθόν και τώρα, υπάρχει χάριν του λαού και του Έθνους.

Αρχίζει τώρα μία νέα φάση που πρέπει να θεμελιωθεί στις δύσκολες  εμπειρίες των προηγούμενων τριών ετών,  συμπεριλαμβανομένης και αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας. Απαιτούνται εγγυήσεις σοβαρότητας, ενότητας, αποτελεσματικότητας και επιτυχίας.  Εγγυήσεις προγραμματικές, οργανωτικές, προσωπικές.

Έχουμε εθνικό καθήκον αλήθειας αλλά και αισιοδοξίας. Μπορούμε και πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Το χρωστάμε στους Έλληνες πολίτες.  
 

Tags: Κράτος Δικαίου | Δικαιώματα και ΕλευθερίεςΠΑ.ΣΟ.Κ