Αθήνα 3 Ιουλίου 2015

Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στoν Ρ/Δ του ALPHA στην εκπομπή «με υπογραφή» και στην δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου

 

Γ. Παπαδάκου: Πάμε στον πρώτο μας προσκεκλημένο σήμερα. Έχουμε πολλούς και με διαφορετικές απόψεις και έτσι πρέπει.

Έχουμε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Καλό μεσημέρι κ. Βενιζέλο.

Ευ. Βενιζέλος: Καλό μεσημέρι.

Γ. Παπαδάκου: Πώς είστε;

Ευ. Βενιζέλος: Καλά. Εσείς;

Γ. Παπαδάκου: Μπαίνω αμέσως στο θέμα, διαβάζω το σημερινό σας άρθρο, στο οποίο αναφανδόν υπέρ του ναι βεβαίως, σας έχουμε και ακούσει. Κάνετε όμως και μια οξεία επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού.

Ευ. Βενιζέλος: Ναι.

Γ. Παπαδάκου: Και θέλω να μου το εξηγήσετε βεβαίως. Γι’ αυτό και σας καλέσαμε.

Ευ. Βενιζέλος: Κατ’ αρχήν  υπέρ του «Ναι» με το νόημα που δίνουμε εμείς στο «Ναι». Το «Ναι» δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε συλλήβδην και χωρίς συνέχιση της διαπραγμάτευσης, τα έγγραφα που έθεσε ο κ. Τσίπρας σε δημοψήφισμα ,τα οποία είναι έγγραφα υπό εξέλιξη και τα οποία ήδη έχουν ακυρωθεί, διότι δυστυχώς έληξε το πρόγραμμα και μείναμε ακάλυπτοι και με τις τράπεζες κλειστές. Το ναι το δικό μας είναι ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ, ναι στην ασφάλεια, ναι στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ναι στη σοβαρότητα.

 

Άρα είμαι αναφανδόν υπέρ του «Ναι», δηλαδή υπέρ του κεκτημένου της χώρας. Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας με τις χθεσινές κυρίως εμφανίσεις του, είναι εντυπωσιακό, πρωτοφανές. Λέει: ακόμη και εάν ψηφιστεί το όχι, θα έχουμε σε 48 ώρες συμφωνία. Με ποιους; Με αυτούς που καταγγέλλει ότι οργανώνουν συνωμοσία εναντίον της δημοκρατίας, εναντίον της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, με αυτούς οι οποίοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση της Ελλάδος και με αυτούς οι οποίοι θέλουν να εκδικηθούν τον ελληνικό λαό!

Γ. Παπαδάκου: Καλά, δεν μιλάει για όλους. Εγώ τον άκουσα. Θα μου επιτρέψετε. Τον έχω ακούσει πολύ προσεκτικά. Λέει ότι  υπάρχουν θύλακες στην Ευρώπη, υπάρχουν κέντρα.

Ευ. Βενιζέλος: Αυτά κυρία Παπαδάκου είναι θεωρίες της συνωμοσίας και αυθαιρεσίες. Η Ευρώπη εκφράστηκε ενιαία, ομόφωνα και επίσημα.

Γ. Παπαδάκου: Η δήλωση η χθεσινή του κ. Σουλτς σας εκφράζει;

Ευ. Βενιζέλος: Δεν με εκφράζει καμία δήλωση. Ο κ. Σουλτς είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν είναι μέσα στη διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση γίνεται με τα κράτη. Τα κράτη δανείζουν, τα κράτη πληρώνουν, τα κράτη αποφασίζουν. Τα υπόλοιπα 18 κράτη μέλη της ευρωζώνης. Να είμαστε πρακτικοί και ρεαλιστικοί.

Γ. Παπαδάκου: Ένας θεσμικός παράγοντας όμως θα πρέπει να εκφράζεται και να παρεμβαίνει έτσι με αυτό τον τρόπο;

Ευ. Βενιζέλος: Έχετε δει τι έχουν πει διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης;

Γ. Παπαδάκου: Έχω δει και δεν συμφωνώ και το έχω πει.

Ευ. Βενιζέλος: Έχετε δει τι λέει το στόμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου; Δηλαδή εάν εμείς εδώ κρίνουμε τι λέει ο Σουλτς, τι θα λένε σε όλη την Ευρώπη γι’ αυτά που λέει η Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής;

Πάμε στην ουσία τώρα. Λέει ο κ. Τσίπρας, εάν ψηφιστεί το όχι ,θα έχουμε συμφωνία  σε 48 ώρες. Με συγχωρείτε, απευθύνεται σε τι; Απευθύνεται σε ποιους Έλληνες και με τι έλλειψη σεβασμού; Θα συμφωνήσει αποδεχόμενος το 90% ή το 95% των προτάσεων των εταίρων που τις έχει απορρίψει στο δημοψήφισμα; Τις οποίες έχει απορρίψει, αφού δέχτηκε βέβαια. Διότι τα έγγραφα που ζητάει να απορριφθούν εμπεριέχουν τις προτάσεις που ο ίδιος υπέβαλε με την υπογραφή του και τα δύο κείμενα, το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ,ταυτίζονται κατά 90%.

Και λέει και το ακόμη πιο απίθανο. Εάν επικρατήσει το «Ναι», εγώ θα μείνω ως Πρωθυπουργός εγγυητής των διαδικασιών. Μα εγγυητής των διαδικασιών είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είναι ο Πρωθυπουργός, που αποφασίζει να εγγυηθεί.

Γ. Παπαδάκου: Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού ….

Ευ. Βενιζέλος: Δεν επανελήφθη χθες.

Γ. Παπαδάκου: Θα σας πω. Αυτή είναι η πληροφόρησή μου. Εγώ ήθελα να το πω.

Ευ. Βενιζέλος: Ποια πληροφόρηση. Εγώ μιλάω για τις δημόσιες δηλώσεις.

Γ. Παπαδάκου: Η πληροφόρησή μου είναι ότι δεν θα παραιτηθεί η κυβέρνηση. Άλλο όμως λέω. Η δήλωση του ότι δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού, έγινε αντικείμενο κριτικής και από εσάς και από άλλους παράγοντες αξιόλογους πολιτικούς παράγοντες.

Ευ. Βενιζέλος: Γιατί έγινε αντικείμενο κριτικής;

Γ. Παπαδάκου: Έγινε αντικείμενο γιατί είπατε ότι  όταν έχει οδηγηθεί η χώρα ως εδώ, αυτό είπατε και είπαν κάποιοι ….

Ευ. Βενιζέλος: Σωστά. Δεν πρέπει να λέει οτι είναι πρωθυπουργός παντός καιρού. Σωστή η έκφρασή του αυτή. Η λανθασμένη έκφρασή του δεν είναι  ότι δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού. Η λανθασμένη έκφρασή του είναι ότι θα μείνω ως εγγυητής των διαδικασιώνΕγγυητής των διαδικασιών δεν είναι ο παίκτης. Γιατί ο κ. Τσίπρας είναι ένας από τους παίκτες.

Η κυβέρνησή του είναι αναφανδόν υπέρ του όχι. Η κυβέρνησή του προκάλεσε το αδιέξοδο. Η κυβέρνησή του είπε ψέματα. Η κυβέρνησή του έκλεισε τις τράπεζες, ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους.

Γ. Παπαδάκου: Εσείς λέτε δηλαδή ότι υπάρχει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Σας άκουσα και στον κ. Σρόιτερ που μιλήσατε.

Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας. Υπάρχει πρόβλημα διαδικασίας του δημοψηφίσματος και γνησιότητας της λαϊκής έκφρασης την οποία δυστυχώς εντόπισε το Συμβούλιο της Ευρώπης και είναι προσβλητικό και τραγικό για μια ευρωπαϊκή χώρα ,όπως η Ελλάδα, εν έτη 2015 να σου λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ενός γνήσιου δημοψηφίσματος.

Και βεβαίως υπάρχει πρόβλημα διαδικασιών, διότι κάνει πως δεν καταλαβαίνει, όταν του λέμε ότι το άρθρο 41 παρ. 4 του Συντάγματος, δεν επιτρέπει να γίνουν εκλογές, όποτε γίνουν - δεν πρέπει να γίνουν αμέσως εκλογές,συμφωνώ απολύτως σε αυτό- αλλά όποτε γίνουν εντός του πρώτου έτους από τις προηγούμενες, πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 37, δηλαδή πρέπει να πάμε με μια κυβέρνηση εκλογών οικουμενική, όχι αναγκαστικά υπηρεσιακή .

Γ. Παπαδάκου: Και πρέπει να προηγηθεί παραίτηση της κυβέρνησης βέβαια. Αυτό το λέει.

Ευ. Βενιζέλος: Αυτό που εσείς το λέτε έτσι τόσο απλά και ωραία, αυτό δεν το λέει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος λέει διάφορα ασαφή και αδιευκρίνιστα πράγματα.

Άρα δυστυχώς πέρα από ζήτημα Ευρώπης, πέρα από ζήτημα οικονομίας, πέρα από ζήτημα ασφάλειας, πέρα από ζήτημα τραπεζών και συντάξεων, υπάρχει και μεγάλο ζήτημα δημοκρατίας.

Γ. Παπαδάκου: Να ρωτήσω κάτι άλλο. Αυτό σε περίπτωση ναι, έτσι δεν είναι; Αυτό περιγράφουμε, αυτό το σενάριο. Σε περίπτωση του όχι και πάλι ο ….

Ευ. Βενιζέλος: Στις 20 Ιουλίου, όπως ξέρετε, λήγουν τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Γ. Παπαδάκου: Βεβαίως το ξέρω.

Ευ. Βενιζέλος: Και επειδή όλοι λένε από μια ιστορία, τους θυμίζω ότι τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ελληνικού δικαίου. Αν νομίζει κάποιος ότι είναι λεβέντης, μάγκας και ωραίος και ότι έχει τη λύση, μπορεί να πάει στη Βουλή να αλλάξει το ελληνικό δίκαιο που διέπουν τα ομόλογα αυτά.

Εάν το κάνει, θα φέρει την κρίσιμη ημερομηνία του πιστωτικού γεγονός πιο μπροστά από τις 20 Ιουλίου. Γιατί οι αγορές αντιδρούν με τα δικά τους κριτήρια.

Επίσης η ημερομηνία της 20ης Ιουλίου δεν είναι η ημερομηνία της 30ης Ιουνίου με οφειλή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που είναι διεθνής οργανισμός και όχι αγορά. Τα ομόλογα τα οποία λήγουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα είχε αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να βοηθήσει τη χώρα. Για να βοηθήσει τη χώρα εν μέσω κρίσης, όπως βοηθάει την κάθε χώρα με τα προγράμματά της.

Αν λοιπόν καταρρεύσει αυτή η λογική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι βοηθάω τις χώρες παρεμβαίνοντας στην αγορά αγοράζοντας ομόλογα, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Έχουμε πιστωτικό γεγονός με όρους αγοράς και αυτό θα σημαίνει - με συγχωρείτε που το λέω, αλλά πρέπει να το πω- την οριστική καταστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Γ. Παπαδάκου: Θέλω να σας ρωτήσω το εξής: εσείς σε περίπτωση που υπάρξει όχι, οριακό μεν, αλλά πλειοψηφούν το όχι, γιατί λέτε ότι και σε αυτή την περίπτωση λέτε ότι πρέπει να αποχωρήσει η κυβέρνηση Τσίπρα;

Ευ. Βενιζέλος: Είπα εγώ ότι πρέπει να αποχωρήσει η κυβέρνηση;

Γ. Παπαδάκου: Λέω τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση;

Ευ. Βενιζέλος: Δεν είπα ότι πρέπει να αποχωρήσει η κυβέρνηση ,εάν κερδίσει το όχι.

Γ. Παπαδάκου: Αλλά;

Ευ. Βενιζέλος: Εάν κερδίσει το «όχι» θα μείνει η κυβέρνηση, δεν έχει πρόβλημα. Θα έχει αποσπάσει μια έγκριση του ελληνικού λαού, όπως την αποσπάει υπό τις συνθήκες που διεξάγεται το δημοψήφισμα. Αλλά τι θα την κάνει;

Γ. Παπαδάκου: Δεν τον ευνοούν οι συνθήκες πάντως.

Ευ. Βενιζέλος: Θα την πάρει την απόφαση αυτή και τι θα την κάνει;

Γ. Παπαδάκου: Οι συνθήκες δεν τον ευνοούν με κλειστές τις τράπεζες.

Ευ. Βενιζέλος: Τις τράπεζες τις έκλεισε η κυβέρνηση. Αναγκάστηκε, αλλά το ήξερε. Όφειλε να ξέρει ότι η λήξη του προγράμματος θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο να μην αυξάνει το ELA.

 Και όταν μας δίνει ELA η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τι μας κάνει; Μας κάνει δώρο; Παίρνει ως ενέχυρο το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τα δάνεια των επιχειρήσεών μας  από τις ελληνικές τράπεζες και τα δάνεια των νοικοκυριών που έχουν πάρει από τις ελληνικές τράπεζες. Δεν ήξερε ότι θα γίνει αυτό;

Επίσης πρέπει να σας πω ότι οι συνταξιούχοι έχουν δυσκολία να πάρουν τη σύνταξή τους, όχι επειδή υπάρχουν οι περιορισμοί των 60 ή των 120 ευρώ, αλλά επειδή δεν πιστώνονται οι συντάξεις.

Γ. Παπαδάκου: Εννοείτε ότι επειδή δεν υπάρχει ρευστότητα και χρήματα. Αυτό λέτε. Δεν έχει χρήματα το κράτος.

Ευ. Βενιζέλος: Ναι, αλλά δεν έχουν χρήματα τα Ταμεία τους.

Γ. Παπαδάκου: Αυτό εννοώ. Κατάλαβα τι λέτε.

Να ρωτήσω για τις καταθέσεις, επειδή ο κόσμος αγωνιά. Τι εκτιμάτε εσείς; Γιατί αυτό είναι πολύ κρίσιμο.

Ευ. Βενιζέλος: Εκτιμώ αυτό που έχω πει, ότι αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ότι είναι εγγυημένες οι καταθέσεις, δυστυχώς είναι λόγια του αέρα. Διότι ναι μεν νομοθετικά οι καταθέσεις είναι εγγυημένες έως 100.000 ανά καταθέτη και ανά τράπεζα, αλλά ποιος έχει τα λεφτά;

Δηλαδή εάν συμβεί το κακό ,ποιος έχει λεφτά να πληρώσει; Μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ….

Γ. Παπαδάκου: Πάλι από εκεί εξαρτώμεθα λέτε.

Ευ. Βενιζέλος: ...έχει απεριόριστη ρευστότητα. Άρα για να έχεις εγγυημένες καταθέσεις, πρέπει να έχεις ένα κανονικό κράτος της ευρωζώνης και να έχεις μια ομαλή σχέση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αλλιώς λες ψέματα στους πολίτες σουΟ κ. Τσακαλώτος σε δυο συνεντεύξεις του είπε το καταπληκτικό:  Πήγαμε σε δημοψήφισμα, επειδή δεν μπορούσαμε να περάσουμε τη συμφωνία από τη Βουλή. Θα καταψηφιζόταν. Και αντί να πάμε σε εκλογές που μπορεί και να τις χάναμε και θέλαμε και τρεις εβδομάδες, πήγαμε στα γρήγορα να κάνουμε ένα δημοψήφισμα.

Γ. Παπαδάκου: Εσείς τι εκτιμάτε; Γιατί έγινε γι’ αυτό το δημοψήφισμα;

Ευ. Βενιζέλος: Αυτό θέλανε κυρία Παπαδάκου, διότι δεν είχαν σκοπό να συμφωνήσουν και να αναλάβουν το βάρος μιας ψήφου υπέρ του μνημονίου.

Εδώ δεν πήγαν στη Βουλή την παράταση της 20ης Φεβρουαρίου, που ήταν η παράταση του μνημονίου. Την υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης που κάνει τώρα τον ήρωα και τον μάγκα και λέει δεν υπογράφω. Την υπέγραψε χωρίς εντολή της Βουλής. Δεν την πήγαν στη Βουλή. Κακώς η Ευρωπαϊκή Ένωση απεδέχθη ότι ισχύει η παράταση χωρίς ψήφο από τη Βουλή. Τώρα βλέπετε οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πώς εκδηλώνονται, γιατί έχουν τεράστιες ευθύνες και οι Ευρωπαίοι.

Γ. Παπαδάκου: Έχετε πει ότι οι Ευρωπαίοι πιο καλά φέρθηκαν στον κ. Τσίπρα απ’ ό,τι στην δική σας την κυβέρνηση.

Ευ. Βενιζέλος: Σαφώς. Διότι πέντε μήνες συζητάνε, συζητάνε, συζητάνε, δίνουν ELA, δίνουν ELA, δίνουν ELAκαι τελικά ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι κερδίζει χρόνο, ενώ έχανε χρόνο, επειδή του φερόντουσαν ευγενικά οι Ευρωπαίοι και μιλούσε με τη φίλη του την κυρία Μέρκελ και τελικά στριμωχθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών και στον εξευτελισμό των συνταξιούχων.

Γ. Παπαδάκου: Κύριε Βενιζέλο, μήπως και αυτοί τον παρέσυραν επίτηδες σε αυτό; Διότι ….

Ευ. Βενιζέλος: Τον παρέσυραν; Αν είναι μικρό παιδί να ρωτάει να μαθαίνει.

Γ. Παπαδάκου: Ακούστε, δεν είναι θέμα μικρού παιδιού. Είναι θέμα ευφυίας. Πιο ευφυής από εσάς δεν υπάρχει.

Ευ. Βενιζέλος: Γιατί είπα εγώ έτσι; Εγώ δεν είπα έτσι;  Εγώ είπα ότι νόμιζε ότι τους δουλεύει. Νόμιζε ότι θα αλλάξει τους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Εδώ ακόμη και τώρα μιλάει στο όνομα των ευρωπαϊκών λαών και της ανάγκης να αλλάξει η Ευρώπη.

Ενώ εκπροσωπεί μια χώρα η οποία είναι στο γκρεμό. Έχει απέναντί του τους 18 Πρωθυπουργούς και 18 Υπουργούς Οικονομικών οι οποίοι είναι σκληροί. Και ο Ρέντσι και ο Ολάντ, οι πάντες. Ακόμη και όταν ο Αυστριακός Καγκελάριος που είναι Σοσιαλδημοκράτης μιλάει φιλικά, ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομιών που είναι Χριστιανοδημοκράτης μιλάει πάρα πολύ σκληρά και αυτός αποφασίζει.

Γ. Παπαδάκου: Αυτό που λέτε, την ανάλυση που κάνετε συνάδει στο γεγονός ότι τελικά η διαφορά δεν είναι δημοσιονομική. Είναι πολιτική η διαφορά και σε αυτό ….

Ευ. Βενιζέλος: Όχι δεν είναι έτσι.

Γ. Παπαδάκου: Πώς δεν είναι έτσι;

Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας βγαίνει και λέει στην ΕΡΤ την Δευτέρα, η διαφορά στα δημοσιονομικά είναι μηδαμινή. Άρα πού υπάρχει διαφορά;

Γ. Παπαδάκου: Το είπε και η κυρία Μέρκελ στη Βουλή της κ. Βενιζέλο.

Ευ. Βενιζέλος: Αφήστε τι είπε η κυρία Μέρκελ.

Γ. Παπαδάκου: Η διαφορά μας, λέει, δεν είναι θέμα χρημάτων. Την άκουσα πολύ προσεκτικά.

Ευ. Βενιζέλος: Τι λέει ο κ. Τσίπρας έχει σημασία για μένα. Βγαίνει και λέει ο Πρωθυπουργός : η διαφορά μου είναι μηδαμινή δημοσιονομικά. Δηλαδή δημοσιονομικά σημαίνει η αύξηση του ΦΠΑ, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Όλα τα μέτρα λιτότητας είναι δημοσιονομικά. Άρα πού είναι το πρόβλημά του; Σε ποια; Στην αγορά εργασίας; Πού; Στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για το εάν θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές και εάν το γάλα θα είναι 5 ή 6 ευρώ;

Γ. Παπαδάκου: Στα νησιά, στην έκπτωση των νησιών, την οποία έκπτωση την πήραν πίσω κ. Βενιζέλο και εσείς το ξέρετε, όταν έφυγε από τις Βρυξέλλες. Είχε φύγει ο κ. Τσίπρας. Και διαρρέανε στους δημοσιογράφους …..

Ευ. Βενιζέλος: Μα, το λέτε μόνη σας. Διότι τρέχει πίσω από τον κ. Καμμένο. Μόλις του λέει ο κ. Καμμένος δεν υποχωρώ στα νησιά, το παίρνει πίσω. Μόλις του λέει, δεν θέλω να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες 200 εκατομμύρια, τρέχει στο Πεντάγωνο, παραμονή δημοψηφίσματος. Και ακούει τον κ. Καμμένο να λέει ότι οι ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυητές της σταθερότητας της εσωτερικής.

Δηλαδή τι είναι αυτό; Εκτροπή θεσμική.

Γ. Παπαδάκου: Κύριε Βενιζέλο, με μια φράση.

Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να κερδίσει το «Ναι» και με εθνική ενότητα και σοβαρότητα όλοι μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, να κάνουμε εντός ολίγων ημερών ό,τι πρέπει με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Εάν κερδίσει το όχι το αδιέξοδο είναι απόλυτο και άμεσο. Λυπάμαι που το λέω.

Γ. Παπαδάκου: Να είσαστε καλά που ήσασταν μαζί μας. Ευχαριστώ πολύ ειλικρινά και εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Ευ. Βενιζέλος: Να είστε καλά κυρία Παπαδάκου.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΣυνεντεύξεις 2015