Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον Πύρρο Δήμα, στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου (28.10.2021)

 

Ο Πύρρος Δήμας συμβολίζει την Ελλάδα που προσπαθεί, που αγωνίζεται, που νικά, που καταξιώνεται, και που αντέχει. Καμία νίκη του Πύρρου δεν ήταν «πύρρεια». Όλες είχαν αντίκρισμα και συνέχεια. Και έχει κάνει την πατρίδα μας υπερήφανη και αυτό το αίσθημα διαρκεί. Είναι μία σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης που συνδέει τον Πύρρο με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, και αυτή η σχέση είναι ακατάλυτη.

Δεν είναι μόνον ο μεγάλος αθλητής, ο ολυμπιονίκης, ο πολλές φορές ολυμπιονίκης. Δεν είναι μόνον ο μέγας προπονητής και οργανωτής, στον χώρο της άρσης βαρών σε διεθνές επίπεδο - αυτό το κατάλαβαν οι Αμερικάνοι πάρα πολύ καλά, ίσως και καλύτερα από τους Έλληνες. Ο Πύρρος είναι μια σύνθετη προσωπικότητα. Καταρχάς είναι ένας γενναιόδωρος, πραγματικός, πιστός φίλος. Δεύτερον, είναι ένας λεβέντης, ένας πραγματικός αυθεντικός αριστοκράτης, που ξέρει να υπερασπιστεί όχι μόνον την παρουσία του στον αθλητικό και κοινωνικό στίβο, αλλά την παρουσία του μέσα στον πολιτικό στίβο, μέσα στη δημοκρατία. Ο Πύρρος σήκωσε το ανάστημά του στη Βουλή και ανέκοψε τη Χρυσή Αυγή. Ανέκοψε τον Κασιδιάρη. Και αυτή η πράξη έχει τεράστια συμβολική αξία.

Τον ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη, τη φιλία, την εμπιστοσύνη, και βεβαίως για τη συστράτευση το 2012, όταν εξελέγη βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής επικρατείας της Βουλής των Ελλήνων, όλης της χώρας, όλης της Ελληνικής  Δημοκρατίας. Και επιπλέον όλων αυτών, ο Πύρρος είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη συναισθηματική νοημοσύνη, ένας άνθρωπος που ξέρει τι σημαίνει πόνος, έχω ζήσει την περιπέτεια της γυναίκας του, της αγαπημένης συντρόφου του. Ο Πύρρος είναι ένας αξιολάτρευτος πατέρας, υπερήφανος για τα θαυμάσια και πολυτάλαντα παιδιά του. Και  είναι ένας άνθρωπος πάντα έτοιμος να αναλάβει ευθύνη και δράση. 

Του στέλνω την αγάπη μου, του στέλνω τις ευχές μου, του στέλνω, νομίζω, τα θερμά αισθήματα όλου του ελληνικού λαού.

Πύρρο μου να είσαι καλά!

 


*Ολόκληρη η εκπομπή εδώ: https://youtu.be/WregS0MiL9U

Για το απόσπασμα εδώ:  https://youtu.be/WregS0MiL9U?t=3048

Tags: Συνεντεύξεις 2021