15 Δεκεμβρίου 2008

Ο. ΤΡΕΜΗ:Καλησπερίζουμε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Καλησπέρα σας.

Ο. ΤΡΕΜΗ: Να ξεκινήσουμε από το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο προτείνει τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής. Λένε ορισμένοι ότι στην πραγματικότητα εγκλωβιστήκατε στην αρχική σας πρόταση που ήταν προς αυτή την κατεύθυνση και επαναφέρετε το ίδιο αίτημα και διατυπώνεται το εξής ερώτημα: Τι νόημα θα έχει μια Επιτροπή όπως και αν ονομάζεται, είτε λέγεται εξεταστική είτε λέγεται προανακριτική, αφού στην πραγματικότητα απαρτίζεται από τους ίδιους ανθρώπους και θα καλέσει τους ίδιους ακριβώς μάρτυρες;

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κατ' αρχάς θα έχετε παρατηρήσει ότι και τα κόμματα τα υπόλοιπα της αντιπολίτευσης, το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο Συνασπισμός και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ζητούν προανακριτική Επιτροπή. Δεν είχαν υποβάλλει παρόμοιο αίτημα πριν. Το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία να υποβάλλει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής και αυτό επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Tags: Συνεντεύξεις 2008

6 Δεκεμβρίου 2008


Η ειδησεογραφία κυριαρχείται από τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Βατοπεδίου, ωστόσο, πέραν αυτού, εκτός από τα σήμαντρα της μονής άρχισαν να ηχούν και οι καμπάνες για την κοινωνία, εν πρώτοις από τις δηλώσεις του κ. Μίχαλου. Δυσάρεστη πρόβα για το νέο έτος, δεν είναι;

Ευ. Βενιζέλος: Η πρόβλεψη είναι δυσάρεστη όχι μόνον για το 2009, αλλά τουλάχιστον για τα τρία επόμενα χρόνια.

Tags: Συνεντεύξεις 2008

4 Δεκεμβρίου 2008

Ερωτήσεις από την blogger Σοφία Αγγελάρα

Ποια θεωρείτε πως είναι τα στοιχεία που λείπουν αυτήν τη στιγμή απ’ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κόσμος θα επιζητήσει να βρει στο ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των επόμενων εκλογών;

Ευ. Βενιζέλος: Η διεθνής οικονομική κρίση είναι κατά βάθος μία κρίση εμπιστοσύνης. Γι΄ αυτό και το οικονομικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε πολιτικό. Οι πάντες προσβλέπουν στο κράτος ή σε διακρατικούς οργανισμούς προκειμένου να δοθεί απάντηση στην αδυναμία των αγορών να αυτορυθμιστούν.

Tags: Συνεντεύξεις 2008

9 Νοεμβρίου 2008


Ένα χρόνο μετά την αναμέτρηση για την αρχηγία, ο πρώην υπουργός εξηγεί πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του, μιλάει για την κρίση, τον Ομπάμα και βάλλει κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Ευ. Βενιζέλος: Για τον Ομπάμα, την κρίση, τη δική του πρόταση για την υπέρβασή της, την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ μιλά στον ΕΤ.Κ ο Ευ. Βενιζέλος, δύο ημέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη μάχη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Tags: Συνεντεύξεις 2008

2 Νοεμβρίου 2008

Μπράουν, Σαρκοζί, Μέρκελ εφαρμόζουν λίγο ή πολύ την ίδια συνταγή για την κρίση. Εδώ το ΠΑΣΟΚ ασκεί αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση. Υπάρχουν περιθώρια για μέτρα πέραν του «κεντρικού ρεύματος» της Ε.Ε.;

Ευ. Βενιζέλος: Το στοίχημα για κάθε χώρα είναι τα μέτρα στήριξης του τραπεζικού συστήματος που είναι αναγκαία να έχουν αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία, στο εισόδημα των νοικοκυριών. Χρειάζεται και ευρηματικότητα και αποφασιστικότητα. Για τη Γερμανία π.χ. η πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι καθοριστικό ζήτημα.

Tags: Συνεντεύξεις 2008

11 Οκτωβρίου 2008


Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποδώσει όλα τα προβλήματα στην διεθνή κρίση, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει πως η κρίση στην Ελλάδα έχει κυρίως εσωτερικά αίτια που οφείλονται στις επιλογές της κυβέρνησης. Πώς το βλέπετε εσείς;

Ευ. Βενιζέλος: Ενώ η Ελλάδα είναι πολύ λιγότερο από άλλες χώρες εκτεθειμένη στη διεθνή οικονομική κρίση είναι πολύ περισσότερο από άλλες χώρες εκτεθειμένη στην κρίση αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας του κράτους.

Tags: Συνεντεύξεις 2008

6 Οκτωβρίου 2008


Πόσο έτοιμο είναι το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών; Και πόσο έτοιμο είναι να αναλάβει και πάλι τις τύχες της χώρας;

Ευ. Βενιζέλος:
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και στην πολιτική πραγματικότητα δεν σταματάει ο χρόνος για να ολοκληρώσεις την προετοιμασία σου. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι πάντα έτοιμο. Αυτή είναι θεσμική υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολιτική υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε μία προοδευτική και κοινωνική πλειοψηφία που υπάρχει και θέλει να εκφραστεί πολιτικά και εκλογικά.

Tags: Συνεντεύξεις 2008

9 Ιουλίου 2008


Ένα από τα πράγματα που σκεπτόμουν σήμερα το πρωί ότι θλίβομαι είναι ότι ενώ είχα κάποιους πολιτικούς –λίγους η αλήθεια είναι- με τους οποίους είχα τη δυνατότητα να συνομιλώ πολιτικά και από αυτό εδώ το μικρόφωνο, δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, τα τελευταία χρόνια δεν συζητάμε πια πολιτική.

Tags: Συνεντεύξεις 2008

25 Ιουνίου 2008


Εδώ είμαστε. Να καλημερίσουμε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που είναι μαζί μας σήμερα.


Καλώς ήρθατε κ. Υπουργέ.

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Καλημέρα. Καλώς σας βρήκα και εσάς και τους τηλεθεατές.

Tags: Συνεντεύξεις 2008

22 Ιουνίου 2008


Το ζήτημα της Siemens παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει;

Ευ. Βενιζέλος: Το θέμα της Siemens αφορά πλέον την καρδιά της δημοκρατίας. Το μέγιστο πολιτικό πρόβλημα της χώρας είναι το ηθικό. Εχει απλωθεί ένα ζοφερό τεκμήριο ενοχής των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών προσώπων. Αυτό υπονομεύει τη δημοκρατία, όχι απλώς την πολιτική. Χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Δεν αρκεί η αναμονή της δικαστικής διερεύνησης, που ούτως ή άλλως πρέπει να κινηθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Tags: Συνεντεύξεις 2008