Θεσσαλονίκη, Πεμπτη 10 Δεκεμβρίου 2010


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε σήμερα την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στη Θεσσαλονίκη, όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές. Προσερχόμενος στην ΑΔΙΣΠΟ και ερωτώμενος από δημοσιογράφους σχετικά με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚO, δήλωσε τα εξής:

Η χώρα διέρχεται μια πολύ κρίσιμη περίοδο γι’ αυτό οφείλει να κάνει με μια πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσουμε την κρίση. Απαιτούνται θυσίες. Θυσίες με δικαιοσύνη. Άρα, στόχος μας είναι μετά την υπέρβαση της κρίσης να αποκαταστήσουμε αδικίες που δυστυχώς στη φάση αυτή είναι αναπόφευκτες.

Είναι αναμφίβολα πολύ δυσάρεστο να περικόπτουμε αποδοχές, ιδίως όταν οι αποδοχές αυτές είναι από μεσαίες και κάτω. Και είναι δυσάρεστο να μην μπορείς να προστατέψεις όσο θέλεις και όπως πρέπει και τον εργαζόμενο αλλά και τον άνεργο.

Η ανάπτυξη, η ανάσχεση της ύφεσης, η δημοσιονομική αποκατάσταση της χώρας είναι τα μέσα που θα φέρουν τη λύση. Βρισκόμαστε σε ένα διεθνές περιβάλλον που σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο και έχει πολύ συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια. Και πρέπει η χώρα να σωθεί. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα και όλοι οι Έλληνες πρέπει να συμβάλουμε, στο μέτρο που ο καθένας υποχρεούται με βάση τις δυνατότητές του, για να πετύχουμε αυτό τον στόχο.
Tags: Δηλώσεις 2010

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σε σχέση με δημοσιεύματα που επιμένουν πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει την απόλυση μεγάλου αριθμού ΕΠ.ΟΠ, για λόγους δημοσιονομικούς, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε τα εξής:

Προκειμένου να δικαιολογηθούν μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με δήθεν απολύσεις στρατιωτικού προσωπικού, η χθεσινή δήλωσή μου για το πώς σχεδιάζεται και εφαρμόζεται η νέα δομή δυνάμεων και ιδίως η δήλωσή μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση απόλυσης μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, μετατράπηκε σε «επιβεβαίωση» της δήθεν πληροφορίας για σχέδιο απόλυσης χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ !!

Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι εντεταγμένοι στις  Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη, στο πλαίσιο ενός νομικού καθεστώτος που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον πρόσφατο νόμο 3883/2010. Κατά τη συζήτηση του νόμου αυτού στη Βουλή και με αφορμή την εισαγωγή του νέου θεσμού του Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, εξηγήθηκε με πολύ καθαρό τρόπο, ποια θα είναι η  σχέση του νέου αυτού θεσμού του ΕΦ.ΟΠ με τους ΕΠ.ΟΠ., με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του στρατεύματος.

Tags: Δηλώσεις 2010

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στον εορτασμό για τον Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Άγιο Νικόλαο στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων παραβρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Βενιζέλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ευ. Βενιζέλος:
Όλο το έθνος τιμά σήμερα τον προστάτη του Ναυτικού –και του Πολεμικού και του Εμπορικού- τον Άγιο Νικόλαο. Η Ελλάδα ως έθνος ναυτικό, ως δύναμη θαλασσινή αποδίδει πάντα ιδιαίτερη σημασία στον εξοπλισμό, την ετοιμότητα, την εκπαίδευση και ιδίως στο φρόνημα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και το Πολεμικό Ναυτικό με τη σειρά του στηρίζει την εμπορική ναυτιλία που είναι ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Tags: Δηλώσεις 2010

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κατά την είσοδό του στον χώρο διεξαγωγής εκδήλωσης του φετινού Money Show στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Στο πρωτοσέλιδό της η Real News αναφέρει ότι την επομένη του β’ γύρου των εκλογών, ο κ. Λοβέρδος, η κα. Αποστολάκη και άλλα στελέχη βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Λιντζέρη για μία αποτίμηση. Αναφέρει το δημοσίευμα ότι βρεθήκατε κι εσείς εκεί.

Ευ. Βενιζέλος: Είναι φυσιολογικό και αναγκαίο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να συναντόμεθα, να συζητούμε, να εκφράζουμε τους προβληματισμούς και την αγωνία μας για την πορεία του τόπου, γιατί υποχρέωση της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να τα βγάλει πέρα υπό συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης. Και ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι και προσωπική μου υποχρέωση να συζητώ με τους βουλευτές μας. Αυτό είναι και χαρά μου, το έκανα, το κάνω και θα το κάνω γιατί έτσι στηρίζουμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και το έργο και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης.

Tags: Δηλώσεις 2010

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα, 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρέστη στη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Η πιο τρυφερή μέρα της Ορθοδοξίας, τα Εισόδια της Θεοτόκου είναι και η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Έθνος περιβάλλει με αγάπη, σεβασμό και τιμή τις Ένοπλες Δυνάμεις και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί μέσα σε μία εποχή ρευστότητας και ανασφάλειας πρέπει να έχουμε στηρίγματα, πρέπει να νιώθουμε ως έθνος ακεραιότητα και προοπτική. Και αυτό θα το βρούμε μόνο μέσα από την συνοχή, μέσα από την στράτευση όλων μας σε μία προσπάθεια για την εθνική ανόρθωση.

Tags: Δηλώσεις 2010

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2011

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα κατά των β’ γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

Σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών με ώριμες - είμαι βέβαιος - επιλογές που θα κάνουν οι πολίτες, μια και εκ των πραγμάτων θα συμβιώσουν με τον Περιφερειάρχη και με τον Δήμαρχο που διαλέγουν. Όλες οι επιλογές είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένες αλλά βεβαίως πολύ μεγάλη σημασία έχει η αποτελεσματικότητα κάθε προσώπου που καταλαμβάνει έναν υπεύθυνο θώκο και πρέπει να ασχοληθεί με τις τοπικές και τις περιφερειακές υποθέσεις.
Από αύριο αρχίζουν τα δύσκολα. Ανοίγει ένας κύκλος εξαιρετικά κρίσιμος για την οικονομία, για τη χώρα, για τις προοπτικές κάθε οικογένειας και κάθε επιχείρησης. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ενότητα. Φυσικά χρειαζόμαστε κι ένα εθνικό σχέδιο που η Κυβέρνηση το συγκροτεί και το εφαρμόζει. Αλλά δεν αρκεί η Κυβέρνηση, δεν αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Χρειαζόμαστε όλη την κοινωνία, χρειαζόμαστε όλες τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να πετύχουμε τους αναγκαίους εθνικούς στόχους που οφείλουμε να πετύχουμε.

Tags: Δηλώσεις 2010

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Αλεξανδρούπολη όπου βρίσκεται έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επισκέφθηκα σήμερα τρεις μεγάλες δυνάμεις μας στη Θράκη. Επιθεώρησα το πρωί το Δ’ Σώμα Στρατού και τώρα την ΧΙΙ Μεραρχία. Όλες μας οι μονάδες είναι σε υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας και εκπαίδευσης. Με ικανοποίησε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η συζήτηση με τα στελέχη γιατί διαπίστωσα ότι υπάρχουν ισχυρές προσωπικότητες με ενσυνείδητη πειθαρχία που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Είναι σημαντικό να ξέρει ο ελληνικός λαός, να ξέρει η ελληνική κοινωνία ότι σε μια περίοδο αβεβαιότητας, αστάθειας και ρευστότητας υπάρχουν άνθρωποι ταγμένοι στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, της εθνικής μας ακεραιότητας και αξιοπρέπειας.

Tags: Δηλώσεις 2010

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Με τον Νομάρχη Αθηνών και Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από σχετικό αίτημα που του υπεβλήθη. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος έκανε τη ακόλουθη δήλωση και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Ευ.Βενιζέλος: Ο κ. Σγουρός μου παρουσίασε το πρόγραμμά του για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων της Αττικής, ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες, για την ποιότητα ζωής. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εμπλέκεται στο ζήτημα αυτό λόγω των στρατοπέδων τα οποία τώρα δεν είναι χρήσιμα και κρίσιμα για στρατιωτική χρήση. Πράγματι, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, έχουμε ψηφίσει μία νέα ρύθμιση που μας επιτρέπει να συνεργαστούμε με απλό και αποτελεσματικό τρόπο με την περιφερειακή και τη δημοτική αυτοδιοίκηση προκειμένου να δώσουμε λύσεις εκεί όπου υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και έτοιμη τεκμηριωμένη πρόταση και αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Αττικής. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Γουδή, υπάρχουν όμως και άλλες κρίσιμες δυνατότητες, όπως αυτή, για παράδειγμα, που αφορά στο ζωτικό χώρο του Αττικού Νοσοκομείου. Υπάρχει από πλευράς μας, ετοιμότητα να στηρίξουμε κάθε ολοκληρωμένη δημιουργική πρόταση προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Tags: Δηλώσεις 2010

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρέστη σήμερα στην τελετή εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων (Αεροδρόμιο Δεκέλειας). Μετά την τελετή ο κ. Βενιζέλος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Ευ. Βενιζέλος: Ο ελληνικός λαός και η ελληνική Πολιτεία τιμούμε σήμερα την Πολεμική μας Αεροπορία. Τιμούμε τους λεβέντες που υπερίπτανται ως προστάτες - άγγελοι πάνω από τους ελληνικούς ουρανούς και προστατεύουν, όχι απλά και μόνο την ακεραιότητα, αλλά και την αξιοπρέπεια της χώρας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και σήμερα, ανήμερα της εορτής της Αεροπορίας, έγιναν όλες οι αναγκαίες κινήσεις, οι αναχαιτίσεις και οι αναγνωρίσεις που πρέπει ώστε να διαφυλάσσεται το κύρος και η εθνική μας κυριαρχία.

Tags: Δηλώσεις 2010

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Λίγο πριν την έναρξη του 23ου Πανελλήνιου Στρατιωτικού Ιατρικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσιογράφος: Υπουργέ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο Πρωθυπουργός ζητάει εξουσιοδότηση για να συνεχίσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Πώς το σχολιάζετε;

Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό μία επιλογή: να εκφράζει μία στείρα «αντιμνημονιακή», όπως τη λέει, πολιτική χωρίς να μπορεί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η χώρα όμως έχει υποστεί πάρα πολλές δοκιμασίες και οι Έλληνες έχουν μνήμη, έχουν την ωριμότητα και μπορούν να αντιληφθούν τί χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι χρειάζεται μια ισχυρή διεύθυνση της χώρας, χρειάζεται μια κοινωνία ενωμένη, χρειάζεται ένα έθνος σε εγρήγορση, χρειάζεται να εφαρμόσουμε –και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε- ένα μεγάλο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που υπερβαίνει κατά πολύ το στενό πλαίσιο του μνημονίου.

Tags: Δηλώσεις 2010