Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ο Υπουργός  Εθνικής  Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, δήλωσε τα εξής:

Στις 20.10.2009 μετά την συνάντησή μου με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Thyssen Group Marine Systems κ. Ηans Cristof Atzpodien για το ζήτημα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού είχα δηλώσει ότι διαφάνηκε η δυνατότητα να οδηγηθούμε σε κοινά αποδεκτή λύση.

Είχα όμως τονίσει ότι το ζήτημα των υποβρυχίων συνδέεται εκ των πραγμάτων με το ευρύτερο ζήτημα του μέλλοντος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και όλου του ναυπηγικού κλάδου.

Είχα επίσης τονίσει ότι ως προς το ζήτημα αυτό και στο πλαίσιο των προβλέψεων της σχετικής συμφωνίας ιδιωτικοποίησης, με βάση την οποία ο έλεγχος των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά περιήλθε στην Thyssen Group, αναμένεται το ταχύτερο δυνατό η εξειδίκευση των προτάσεων της γερμανικής πλευράς. Είχα άλλωστε τονίσει προς τη γερμανική πλευρά ότι για το μέλλον των ναυπηγείων μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο μία λύση που παρέχει εγγυήσεις επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού βάθους, σοβαρότητας και προοπτικής.

Είναι προφανές ότι ύστερα από τις επαφές της Thyssen Group με την Κυβέρνηση δεν νοείται να δημιουργούνται τετελεσμένα γεγονότα πριν ενημερωθεί η Κυβέρνηση και πριν διασφαλιστεί ότι γίνονται σεβαστοί τόσο οι όροι της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων όσο και οι όροι και οι σκοποί των συμβάσεων κατασκευής και  εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, τις θέσεις εργασίας και τις εξοπλιστικές ανάγκες του   Πολεμικού Ναυτικού

 

Tags: Δηλώσεις 2010