Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το  Γάλλο Υπουργό Άμυνας κ. Hervé Morin ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Αμέσως μετά την κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν και τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, o κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση στον Τύπο:

Με μεγάλη μου χαρά υποδέχομαι στην Ελλάδα, στο Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας, το Γάλλο ομόλογο μου κ. Hervé Morin. Είχαμε μια μακρά κατ΄ιδίαν συνομιλία και μια εξίσου μακρά και παραγωγική συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών.


Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία. H συνεργασία αυτή έχει μεγάλο ιστορικό βάρος, είναι στρατηγικού και διαρθρωμένου χαρακτήρα. Επιβεβαιώσαμε το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, συζητήσαμε για όλα τα μεγάλα θέματα της διεθνούς κατάστασης και της διεθνούς συγκυρίας, για  τη συνεργασία μας φυσικά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του  ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ, συζητήσαμε για όλα τα διμερή θέματα.

Διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι έχουμε κοινή οπτική γωνία σε σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας και άμυνας και αναλαμβάνουμε κοινές πρωτοβουλίες για το ρόλο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. μέσα στο νέο πλαίσιο της συνθήκης της Λισαβόνας.

Tags: Δηλώσεις 2010