Λάρισσα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Λάρισα όπου βρίσκεται για επιθεώρηση της 1ης Στρατιάς και του Αρχηγείου της Τακτικής Αεροπορίας και για επίσκεψη στο Νατοϊκό Αεροπορικό Στρατηγείο CAOC,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Λάρισα είναι το στρατιωτικό κέντρο της Ελλάδας. Χαίρομαι γιατί βρίσκομαι σήμερα εδώ, επισκέφθηκα ήδη την 1ης  Στρατιά, ενημερώθηκα, διαπίστωσα το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της προετοιμασίας και το υψηλό φρόνημα και είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Διοικητή της Στρατιάς και με τους Διοικητές των τριών σωμάτων στρατού που  υπάγονται στη Στρατιά και με όλα τα επιτελικά στελέχη.


Η  σύσκεψη που κάναμε με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και με την ηγεσία της Στρατιάς ήταν πολύ παραγωγική και πολύ χρήσιμη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκα το Νατοϊκό Αεροπορικό Στρατηγείο, το CAOC, και τώρα χαίρομαι γιατί βρίσκομαι στο Αρχηγείο  της Τακτικής Αεροπορίας, γιατί βρίσκομαι σε έναν χώρο που δίνει καθημερινά τη μάχη της προστασίας της εθνικής μας ακεραιότητας και αξιοπρέπειας στους ουρανούς του Αιγαίου.

Και είναι μία ευκαιρία από εδώ, από τη Λάρισα, να στείλω σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, έναν χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης, να τους ευχαριστήσω εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και να τους διαβεβαιώσω ότι βασική μας φροντίδα  και καθημερινή μας προτεραιότητα είναι να  διαμορφώσουμε τις καλύτερες συνθήκες για αυτούς και τις οικογένειές τους, ώστε να επιτελούν την αποστολή τους  με υψηλό φρόνημα και αίσθηση ιστορικής  ευθύνης


Ο κ. Βενιζέλος απάντησε στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία:


Ευ. Βενιζέλος: Με την ευκαιρία να συγχαρώ τον νέο Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας  και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Αντώνη Σαμαρά  για τη νίκη του, να συγχαρώ τη Ντόρα Μπακογιάννη για τη θαρραλέα και αξιοπρεπή στάση της, να συγχαρώ τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για το φρόνημά του. Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω πως πρέπει να σκεφτούμε πια θεσμικά, νομοθετικά, αυτού του είδους οι διαδικασίες ανάδειξης της ηγεσίας των μεγάλων κομμάτων, αυτές οι διαδικασίες που είναι πολιτειακές διαδικασίες γιατί αφορούν τον θεσμό του αρχηγού της αντιπολίτευσης και εν τέλει του Πρωθυπουργού, μήπως πρέπει να γίνονται επισήμως με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών και υπό δικαστικό έλεγχο, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για μία διαδικασία η οποία θα διεξάγεται ομαλά και δε θα δημιουργεί κανενός τύπου προστριβή»

Δημοσιογράφος: Η πλευρά Μπακογιάννη υποστήριζε πάντα  ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, υπογείως ή εμμέσως, τον Αντώνη Σαμαρά  γιατί προφανώς προσβλέπει σε κάτι την επόμενη μέρα.


Ευ. Βενιζέλος: Κάθε παράταξη διαλέγει την ηγεσία της με τα δικά της κριτήρια και εφόσον αποδεχόμαστε όλοι το θεσμό του ανοικτού κόμματος, που είναι ένας συνταγματικός θεσμός, και τις ανοικτές, δημοκρατικές, μαζικές, διαδικασίες, οφείλουμε να αποδεχτούμε και το αποτέλεσμα προστατεύοντας την ενότητα των μεγάλων πολιτικών χώρων γιατί και η οικονομία και η κοινωνία αλλά και η δημοκρατία μας έχουν ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Η πολιτική σταθερότητα και η καθαρή εντολή από μόνες τους δεν αρκούν αλλά είναι ανυπέρβλητες προϋποθέσεις για να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν στον τόπο αυτό.

Tags: Δηλώσεις 2010