Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Λίγο πριν την έναρξη του 23ου Πανελλήνιου Στρατιωτικού Ιατρικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσιογράφος: Υπουργέ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο Πρωθυπουργός ζητάει εξουσιοδότηση για να συνεχίσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Πώς το σχολιάζετε;

Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό μία επιλογή: να εκφράζει μία στείρα «αντιμνημονιακή», όπως τη λέει, πολιτική χωρίς να μπορεί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η χώρα όμως έχει υποστεί πάρα πολλές δοκιμασίες και οι Έλληνες έχουν μνήμη, έχουν την ωριμότητα και μπορούν να αντιληφθούν τί χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι χρειάζεται μια ισχυρή διεύθυνση της χώρας, χρειάζεται μια κοινωνία ενωμένη, χρειάζεται ένα έθνος σε εγρήγορση, χρειάζεται να εφαρμόσουμε –και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε- ένα μεγάλο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που υπερβαίνει κατά πολύ το στενό πλαίσιο του μνημονίου.

Διότι το μνημόνιο είναι το σημείο στο οποίο αναγκαστικά συμφωνούμε με τους πιστωτές μας σε διεθνές επίπεδο, αλλά εμείς προφανώς θέλουμε να πάμε –και πάμε- πολύ πέραν αυτού. Θέλουμε να χτίσουμε μια Ελλάδα έγκυρη, ανταγωνιστική, ασφαλή, με προοπτική, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οι συνθήκες, δε, είναι δύσκολες για όλο τον κόσμο, για όλη την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες και ξέρουμε πάρα πολύ καλά τί πιέσεις υφίστανται και τί τραβάνε. Είμαστε μέσα στην καρδιά και μέσα στο μυαλό κάθε Έλληνα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τί συμβαίνει στην κοινωνία, στην αγορά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση.
Tags: Δηλώσεις 2010