Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Με τον Νομάρχη Αθηνών και Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από σχετικό αίτημα που του υπεβλήθη. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος έκανε τη ακόλουθη δήλωση και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Ευ.Βενιζέλος: Ο κ. Σγουρός μου παρουσίασε το πρόγραμμά του για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων της Αττικής, ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες, για την ποιότητα ζωής. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εμπλέκεται στο ζήτημα αυτό λόγω των στρατοπέδων τα οποία τώρα δεν είναι χρήσιμα και κρίσιμα για στρατιωτική χρήση. Πράγματι, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, έχουμε ψηφίσει μία νέα ρύθμιση που μας επιτρέπει να συνεργαστούμε με απλό και αποτελεσματικό τρόπο με την περιφερειακή και τη δημοτική αυτοδιοίκηση προκειμένου να δώσουμε λύσεις εκεί όπου υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και έτοιμη τεκμηριωμένη πρόταση και αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Αττικής. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Γουδή, υπάρχουν όμως και άλλες κρίσιμες δυνατότητες, όπως αυτή, για παράδειγμα, που αφορά στο ζωτικό χώρο του Αττικού Νοσοκομείου. Υπάρχει από πλευράς μας, ετοιμότητα να στηρίξουμε κάθε ολοκληρωμένη δημιουργική πρόταση προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.


Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, θα μπορούσε κανείς να πει ότι η συνάντηση εντάσσεται σε αυτό που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, να μπουν δυναμικότερα τα κυβερνητικά στελέχη στη μάχη;


Ευ.Βενιζέλος: Ο κ. Σγουρός είναι ο εν ενεργεία Νομάρχης Αθηνών και υποψήφιος Περιφερειάρχης και με θεσμικό τρόπο ζήτησε να συναντήσει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Και εγώ τώρα τοποθετούμαι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ως στέλεχος και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βεβαίως και θέλω να δω το Γιάννη Σγουρό Περιφερειάρχη Αττικής.      

Δημοσιογράφος: Θα δεχθείτε και τον κ. Κικίλια ενδεχομένως;


Ευ.Βενιζέλος: Δεν μου ζήτησε συνάντηση. Εγώ αντιδρώ θεσμικά και δέχομαι τέτοιου είδους αιτήσεις. Αλλά την πρωτοβουλία την ανέλαβε την ανέλαβε ο κ. Σγουρός.

Tags: Δηλώσεις 2010