8 Ιουλίου 2008

«Είναι προκλητικό και αστείο η πολύμηνη εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση αυτή να εντοπίζει τελικά ως μόνο θέμα την καταβολή των επιδομάτων και των υπερωριών των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού μέσω της Ομοσπονδίας και του ταμείου αλληλοβοηθείας τους.

Η μακροχρόνια αυτή πρακτική, που ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις και από όλους ανεξαιρέτως τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του κ. Καραμανλή, που όσο ήταν υπουργός Πολιτισμού είχε την γενική ευθύνη του υπουργείου, ήταν σε γνώση της Βουλής και διαμορφώθηκε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών που για δημοσιονομικούς λόγους προτιμούσε την λύση αυτή αντί να καταβάλλει τα επιδόματα και τις υπερωρίες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι από τον τακτικό προϋπολογισμό όπως συμβαίνει με τους εργαζόμενους του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών και αρκετών άλλων υπουργείων.

Ήταν και είναι νομική και ηθική υποχρέωση της Πολιτείας να καταβάλλει τις αποδοχές των εργαζομένων της και αλλοίμονο εάν είναι αυτό το πρόβλημα σε μια χώρα που ταλανίζεται από υποθέσεις, όπως αυτή της Siemens.»

Tags: Δηλώσεις 2010