22 Οκτωβρίου 2008


Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε σήμερα με μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση αυτό που είχε εξαρχής την ρητή συνταγματική υποχρέωση να κάνει.
Διαβιβάζει – όπως μου επιβεβαίωσε επισήμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του - το φάκελο του Βατοπεδίου στη Βουλή.

Και το κάνει προφανώς αυτό υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και ιδίως υπό την πίεση της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής ενώ έπρεπε αυτό να είχε συμβεί όταν με την παραγγελία του προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών διαπίστωνε ότι κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του Δημοσίου τελέστηκαν με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων ανεξάρτητα από την ύπαρξη δόλου, ζήτημα για το οποίο μόνον η Βουλή είναι αρμόδια να κρίνει.

Ποιος θα ζητήσει τώρα συγγνώμη από τους δύο Αντεισαγγελείς Εφετών που παραιτήθηκαν γιατί παρεμποδίστηκαν να διαβιβάσουν το φάκελο στη Βουλή;

Ποιος θα δώσει εξηγήσεις στους πολίτες που παρακολουθούν άναυδοι μια προσπάθεια απόκρυψης του φακέλου από τη Βουλή με δήθεν δικονομικά επιχειρήματα;

Η Βουλή καλείται τώρα να διερευνήσει όχι μόνο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αλλά και το σκάνδαλο της Δικαιοσύνης.

Tags: Δηλώσεις 2010