1 Ιουλίου 2008


« Εάν αρκούσε η διαπίστωση της τέλεσης κάποιου εγκλήματος για να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και να ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε αυτό έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού.

Όταν συνεπώς μία προκαταρκτική εξέταση κινείται άλλοτε με επιταχύνσεις και άλλοτε με επιβραδύνσεις, άλλοτε εις βάθος και άλλοτε στην επιφάνεια των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να μολύνεται μέσα από επιλεκτικές και ετεροβαρείς διαρροές ο δημόσιος βίος και να απλώνεται ένα τεκμήριο ενοχής όλου του πολιτικού συστήματος, υπάρχει πρόβλημα δικαιοσύνης.

Αυτό δεν αποτελεί ευθύνη ενός Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αλλά της ηγεσίας της δικαιοσύνης που δεν άσκησε τις δικονομικές της δυνατότητες. Κυρίως όμως συνιστά ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού που αρνήθηκε πεισματικά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, δηλαδή ενός θεσμού που παρά τα προβλήματα του, θα επέτρεπε την γρήγορη ανάδειξη της αλήθειας με την ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Αν η δικαιοσύνη είναι εκτεθειμένη μία φορά, η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη δύο και για την άρνηση της να συσταθεί εξεταστική επιτροπή και για την μικροκομματική και μυωπική αφέλεια της να νομίζει ότι έτσι βλάπτει το ΠΑΣΟΚ επειδή αυτό αντιδρά στις φήμες με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευαισθησία απ΄ ότι η Νέα Δημοκρατία που υποδύεται την αδιάφορη, ενώ είναι απλώς φοβισμένη.»

Tags: Δηλώσεις 2010