Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Δ.Ι.Σ. συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της Ιεράς Συνόδου,  ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:


redsq Ευ.Βενιζέλος: Η Εκκλησία συμβάλλει ήδη αποφασιστικά και είναι έτοιμη να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Η κρίση αυτή δεν είναι μόνον οικονομική, είναι και κοινωνική, είναι και ηθική. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή, άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας.

Χάρη στην πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, του κ. Ιερωνύμου, είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ίδιο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, να ανταλλάξουμε απόψεις, απόψεις πρακτικές. Είχα την ευκαιρία να δώσω απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα και νομίζω ότι διαμορφώθηκε ένα κλίμα συναντίληψης και συστράτευσης.


Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και πάρα πολύ ευτυχής, γιατί και μετά από τη συνάντηση αυτή, μπορούμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πρακτικά πράγματα, που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα στείλουν ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και διεθνώς, ότι υπάρχει στη χώρα μας μία πανστρατιά, μία πραγματική εθνική συστράτευση.

Ευχαριστώ Μακαριώτατε, πάρα πολύ για την στάση σας, τον λόγο σας, την μετριοπάθεια σας και τη βοήθεια σας.

redsq Μακαριώτατος: Με κάλυψε πλήρως ο κ. Αντιπρόεδρος και Υπουργός των Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος. Η συνάντηση ήταν ωφέλιμη και η συνεργασία πολύ εποικοδομητική. Όλοι οι Αρχιερείς έλαβαν το λόγο, δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα ουσιαστικά και αυτά που αποβλέπουν στην πρόοδο.

Θα μπορούσα να πω, ανακεφαλαιώνοντας, ότι η Εκκλησία πάντοτε σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πλάι στον λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε. Και σε αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και θα συνεχίσει την ίδια πορεία, κάτω όμως από ορισμένους όρους, όπως συζητήσαμε, όπως το θελήσαμε και όπως θα το δούμε στην πράξη..

Δημοσιογράφος: Στείλατε πριν λίγες ημέρες μία επιστολή στον κ. υπουργό με συγκεκριμένα αιτήματα. Συζητήσατε και για αυτά σήμερα;

redsq Μακαριώτατος: Δε συζητήσαμε, διότι  έως ότου να φθάσει το γράμμα μου αυτό στον κ. Υπουργό, ήδη είχε συντελεστεί η ενέργεια, ήδη είχε τακτοποιηθεί το θέμα. redsq

 

Tags: Δηλώσεις 2011