Αθήνα, 19 Ιουλίου 2011

 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας προηγούμενη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


left-red-arrowΟ κ. Σαμαράς επιμένει να κινδυνολογεί και να επενδύει στην καταστροφή της χώρας χρησιμοποιώντας κατά τρόπο προκλητικά δημαγωγικό έναν ελληνικό όρο που έχει επινοήσει, προκειμένου να μεταφράσει έναν τεχνικό χρηματοοικονομικό όρο και συμπεριφέρεται λες και η Κυβέρνηση επιδιώκει, επιθυμεί ή έχει συμφωνήσει μία λύση που μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητικά, έστω και προσωρινά, από τους οίκους αξιολόγησης.

Αν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει, χωρίς να παραποιεί, τα όσα έχω πει, θα μπορούσε να βοηθήσει την εθνική αυτή προσπάθεια.

Απορίας άξιο, όμως, είναι κάτι άλλο: Γιατί ο κ. Σαμαράς κόπτεται τόσο πολύ υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτών, δηλαδή του διεθνούς τραπεζικού συστήματος και δεν θέλει να επωμιστούν οι ιδιώτες ένα μέρος τους βάρους του χρέους, παρότι ιστορικά έχουν κερδίσει τόσο πολύ από την διαχείρισή του;Τι είναι αυτό που τον ενοχλεί όταν ξέρει ότι υπάρχουν υπό διαπραγμάτευση σχήματα που διασφαλίζουν τη συμμετοχή των ιδιωτών στο βάρος του χρέους χωρίς κινδύνους και επισφάλειες για την Ελλάδα;

Οφείλει μία απάντηση στους πολίτες ο κ. Σαμαράς για το θέμα αυτό. redsq

Tags: Δηλώσεις 2011