Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον την Κυριακή, προκειμένου να έχει τη Δευτέρα προγραμματισμένη συνάντηση με τη νέα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με εκπροσώπους της αμερικανικής Κυβέρνησης, σε συνέχεια των συναντήσεών του με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κα. Χίλαρι Κλίντον και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κρίστοφερ Σμαρτ στην Αθήνα.

Επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα και σχόλια για τη με νομοθετική πρωτοβουλία οκτώ γερουσιαστών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδος μέσω του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

left-gray-arrowΕίναι πολύ συνηθισμένο, γερουσιαστές ή βουλευτές να αναλαμβάνουν διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, χωρίς αυτές να απηχούν την πολιτική θέση και τη γραμμή της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.


Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στη διεθνή οικονομική και  δημοσιονομική κρίση και ειδικότερα σε σχέση με τη ζώνη του ευρώ και την Ελλάδα είναι δημόσια γνωστή και καθαρή. Αυτό ισχύει και ως προς την αμερικανική στάση μέσα στο ΔΝΤ, που είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική. Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν σε πολύ θετικό και δημιουργικό πνεύμα κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχαμε στην Αθήνα με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Χίλαρι Κλίντον και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κρίστοφερ Σμαρτ.redsq

 

Tags: Δηλώσεις 2011