Λουξεμβούργο, 3 Οκτωβρίου 2011

 

Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την άφιξή του στη  σύνοδο του Eurogroup:


 Η Ελλάδα αποφάσισε όλα τα απαραίτητα και δύσκολα μέτρα, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς εταίρους της. Ο νέος προϋπολογισμός, ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, είναι πολύ φιλόδοξος. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ένα πρωτογενές πλεόνασμα € 3,2 δισ. ευρώ. Η διαδικασία της δημοσιονομικής και οικονομικής εξυγίανσης κατά τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολύ ισχυρή και πολύ γρήγορη, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε αποτελέσματα.

Το 2009 το πρωτογενές έλλειμμα ήταν € 24 δισ. ευρώ. Φέτος, το πρωτογενές έλλειμμα είναι € 2,3 δισ. ευρώ. Σε ένα χρόνο, το 2012, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα των € 3,2 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με διαρθρωτικές δυσκολίες. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα είναι μια περήφανη χώρα. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να προχωρήσουμε, παρά τη βαθιά ύφεση, του 12% του ΑΕΠ μας κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΔηλώσεις 2011