Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Κατά την είσοδό του στο Money Show 2011, το οποίο διοργανώνεται και φέτος στη Θεσσαλονίκη από τον ΣΕΒΕ, το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων με θέμα «Έκθεση, Λιμάνι, Ζώνη Καινοτομίας: Πυλώνες Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης», ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου:


Δημοσιογράφος: Θα χρειαστεί να ληφθούν και νέα μέτρα για να εξοικονομηθούν τα 7 δισ. ευρώ για το νέο Μεσοπρόθεσμο;

redsq Ευ. Βενιζέλος: Έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές ότι ο λαός έχει υποβληθεί σε πάρα πολλές θυσίες για να σωθεί η χώρα. Η χώρα διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο μέσα σε μια Ευρώπη που παραπαίει και ταλανίζεται. Άρα πρέπει να κάνουμε μια εθνική υπερπροσπάθεια για να βγούμε αλώβητοι, όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μας από την κρίση αυτή.

Για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα τα μέτρα, αρκεί εμείς να είμαστε συνεπείς, οργανωμένοι και δίκαιοι. Μπορούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά, βοηθώντας ταυτόχρονα όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, διορθώνοντας αδικίες, στηρίζοντας όσους πραγματικά δεν έχουν εισόδημα.Για τα επόμενα χρόνια -το 2013, το 2014, το 2015- ούτως ή άλλως, τα μέτρα που απαιτούνται είναι ελάχιστα: είναι 1% του ΑΕΠ περίπου, κατά μέσο όρο τον χρόνο, όταν μόνο τον Οκτώβριο, για να πάμε στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα που ξεπερνούν το 3% του ΑΕΠ. Αυτό για να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά.

Κι αυτό το 1% μπορεί να εξοικονομηθεί από τις δαπάνες, από ένα άλλο κράτος, από μια καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όπου κάνουμε καθημερινά πολύ σημαντικά βήματα και θέλουμε τη συμπαράσταση των πολιτών, γιατί η μεγάλη αδικία είναι η αδικία που γίνεται σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων μέσω της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.

Άρα, χρειάζεται ειλικρίνεια, χρειάζεται θάρρος. Χρειάζεται η χώρα να έχει κάποιους που κρατάνε γερά το τιμόνι αυτή την ώρα της τρικυμίας και πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας όλοι σε αυτά τα μεγάλα εθνικά θέματα, όχι σε θέματα μικρότερης σημασίας.redsq

Tags: Δηλώσεις 2011