Αθήνα, 3 Απριλίου 2012

Μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κ. Hans-Joachim Fuchtel, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτώμενος από Γερμανό δημοσιογράφο, δήλωσε το εξής:

Είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία αυτή του κ. Fuchtel με την ενθάρρυνση της Καγκελαρίου. Την στηρίζουμε και εμείς την πρωτοβουλία αυτή. Θέλουμε να έχει αποτελέσματα πρακτικά, στο επίπεδο της πραγματικής οικονομίας. Θέλουμε να ενισχυθεί η σχέση των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, να γίνει αντιληπτό ότι η σχέση αυτή είναι ισότιμη και αμοιβαία επωφελής.

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδος. Το ισοζύγιο είναι πλεονασματικό υπέρ της Γερμανίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η παρουσία των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ έντονη. Θέλουμε να είναι παρόντα τα ελληνικά προϊόντα στις γερμανικές αγορές και έτσι θέλουμε να ενισχύσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες.

Μακάρι να πιάσουν τόπο και άλλες πρωτοβουλίες, όπως αυτές με το πρόγραμμα «Ήλιος» για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι πρωτοβουλίες της γερμανικής Ένωσης Βιομηχανιών. Πρέπει το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες να είναι ένα κλίμα θετικό, φιλικό, γιατί η σχέση μας δεν είναι μια σχέση χρηματοοικονομική και εμπορική, αλλά μια σχέση πολιτική και ιστορική.

 

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΔηλώσεις 2012