Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

 Δήλωση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την απεργία της ΠΝΟ


Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με την απεργία της ΠΝΟ είναι μικρογραφία του αδιεξόδου στο οποίο κινδυνεύει να βρεθεί η πατρίδα μας μετά τις εκλογές.

Κόμματα κινούν για καθαρά πολιτικούς λόγους τα νήματα μιας απεργίας που πλήττει τους ίδιους πολίτες, τον τουρισμό, την οικονομία πολλών περιοχών της χώρας, την εικόνα της χώρας. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχαίρουν όταν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν άλλα κόμματα και μάλιστα μεταξύ αυτών, κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα, που αντί να πάρει μια σαφή, υπεύθυνη στάση και να αναλάβει το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική και αμφίθυμη συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο.

Η δική μας θέση είναι πάρα πολύ καθαρή: απεργίες στα μέσα μεταφοράς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ανεπίτρεπτες. Δεν συνιστούν άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, αλλά αντικοινωνική πράξη που δεν σέβεται τον ταλαιπωρημένο
Έλληνα πολίτη, αυτόν που περιμένει να πάει στον τόπο καταγωγής του, που περιμένει το Πάσχα για να νιώσει πιο οικεία στην ίδια την πατρίδα του που καθώς βρίσκεται σε κρίση τον ταλαιπωρεί και τον ίδιο τα τελευταία χρόνια.

 Η δική μας λοιπόν στάση είναι να καλέσουμε για ύστατη φορά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους, να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι στις πλάτες της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας και να δώσουν δείγματα υπευθυνότητας. Να σκεφτούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και επιτέλους με όρους εθνικού και όχι κομματικού ή συνδικαλιστικού ή προσωπικού συμφέροντος.

Tags: Δηλώσεις 2012