Αθήνα, 25 Απριλίου 2012

Απάντηση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το debate.

Γ. Πιτταράς (Alpha): Ήθελα κάτι να σας ρωτήσω, πιάνομαι από το τελευταίο που λέτε ότι αυτά όλα πρέπει να συζητηθούν και με τα άλλα κόμματα και φαντάζομαι αναφέρεστε όχι μόνο στις σημερινές προτάσεις που έχετε καταθέσει αλλά και στις προηγούμενες για την ανεργία, για τους αγρότες, για όλο το φάσμα της πολιτικής. Αυτά πιστεύετε ότι θα έχετε την ευκαιρία να τα συζητήσετε απευθείας με τον κ. Σαμαρά σε μία τηλεμαχία; Οι μέρες περνούν.

Ευ. Βενιζέλος: Κοιτάξτε, αυτή η ιστορία της τηλεμαχίας, του debate, τείνει να γίνει κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας. Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς δε θέλει τον τηλεοπτικό διάλογο μαζί μου, απέφυγε τους προηγούμενους μήνες, όσο ήμουνα Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών και τον απευθείας κοινοβουλευτικό διάλογο μαζί μου. Νομίζω ότι έχει μία αποστροφή στο διάλογο ή δε νοιώθει τη σιγουριά που απαιτείται για τις θέσεις που υποστηρίζει και για τη στρατηγική της κομματικής αυτοδυναμίας του κομματικού εγωισμού και της δικής του προσωπικής επιδίωξης για την κατάληψη της πρωθυπουργίας.

Όμως, θεσμικά ώς τώρα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις υπήρξε τηλεοπτικός διάλογος των Αρχηγών των δύο κομμάτων. Αυτό δεν ακυρώνει τον τηλεοπτικό διάλογο όλων των Πολιτικών Αρχηγών, γι΄ αυτό η πρότασή μας ήταν δύο συζητήσεις με τον κ. Σαμαρά, δύο συζητήσεις με όλους. Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται εντυπωσιακά αλαζονικός και επειδή "απορία ψάλτου βηξ", τώρα προτείνει συζήτηση στη Διακομματική Επιτροπή, για να βρούμε "νέες μορφές ουσιαστικού διαλόγου". Στο μεταξύ θα έχει τελειώσει η προεκλογική εκστρατεία!

Οι μέρες περνούν, επανέρχομαι και ζητώ από τον κ. Σαμαρά να επιδείξει σεβασμό στους πολίτες, να έρθει να μιλήσουμε, γιατί η αντιπαράθεση, ο καλόπιστος διάλογος αλλά διάλογος είναι αυτός που αναδεικνύει τις θέσεις των κομμάτων, τυχόν αντιθέσεις, τυχόν αντιφάσεις και επιτρέπει στον πολίτη να κάνει μία ολοκληρωμένη αξιολόγηση. Δεν έχουμε μεγάλα χρονικά περιθώρια, ο ωφέλιμος χρόνος λιγοστεύει. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται εχθρικός προς το διάλογο, αυτό δε νομίζω ότι τιμά την ίδια τη Δημοκρατία μας.

Ευχαριστώ. 

Tags: Δηλώσεις 2012