Αθήνα, 2 Μαΐου 2012

 

Δήλωση  Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στον Πειραιά κατά την επίσκεψη του στον ΟΛΠ

left-red-arrowΕδώ από τον Πειραιά, από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, οφείλουμε να αναφερθούμε στο βασικό πυλώνα του Εθνικού παραγωγικού μοντέλου, στην ελληνική  ναυτιλία, την πρώτη παγκόσμια δύναμη, στην ελληνική λιμενική και ναυπηγική υποδομή.

Παραγωγικό μοντέλο σημαίνει δυο πράγματα: οι άνθρωποι με τις δυνατότητές τους την έμπνευσή τους, τη δύναμη της δουλειάς τους και ο τόπος.

Για την Ελλάδα τόπος σημαίνει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, θάλασσα. Άρα πρέπει να επενδύσουμε στο λιμάνι του Πειραιά και σε όλα τα ελληνικά λιμάνια. Στην Αρχή Λιμένος, στην οργανωμένη λιμενική πολιτική που θα επιτρέψει να γίνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις, χωρίς να δημιουργηθούν νέα ιδιωτικά μονοπώλια, αλλά με την έντονη συμμετοχή των ξένων επενδυτών. Γιατί μόνο έτσι μπορεί η ελληνική λιμενική βιομηχανία να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στη Μεσόγειο.

Αναφέρθηκα χτες στη ναυπηγική βιομηχανία, στον ενιαίο ναυπηγικό φορέα, στην ανάγκη να λυθούν τα προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να εφαρμοστεί μια πολιτική που είχα χαράξει από τότε που ήμουν Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εδώ βλέπουμε απέναντί μου ακριβώς το λιμάνι και πίσω την πολιτιστική ακτή που θα δώσει νέα πνοή στην πόλη του Πειραιά. Η πόλη του Πειραιά έχει ανάγκη όμως και από άλλα πράγματα. Έχει ανάγκη να έρθουν τα Μέσα σταθερής τροχιάς και λίγο παρακάτω μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα με την πραγματική ανάπλαση και αξιοποίηση της λιμενοβιομηχανικής Ζώνης, η οποία είναι ένα διαμάντι, ένα στολίδι, ένας κρυμμένος θησαυρός εδώ στην περιοχή.

Άρα το μήνυμα μέσα στη γενική απαισιοδοξία που κυριαρχεί στη χώρα μας, από εδώ, από τον Πειραιά μπορεί και πρέπει να είναι ένα αισιόδοξο και δημιουργικό μήνυμα για την αυτοδύναμη Ελλάδα.

Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε.

Tags: Δηλώσεις 2012