Αθήνα, 16 Μαΐου 2012

 

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών
με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Οι μέρες που μεσολαβούν από σήμερα έως τις νέες εκλογές, που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κάναμε ως ΠΑΣΟΚ, είναι μέρες ευθύνης και εθνικού στοχασμού.

Ευθύνης, γιατί η πατρίδα πρέπει να κρατηθεί όρθια. Πρέπει να μην επιδεινωθεί η κατάσταση για τους Έλληνες πολίτες και αυτό δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό. Χρειάζεται δουλειά από όλους μας, γιατί τώρα τη χώρα διευθύνει μια αμιγώς υπηρεσιακή Κυβέρνηση. Το ότι υπάρχει υπηρεσιακή Κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να υπάρχει η ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, δηλαδή η ευθύνη της ίδιας της Δημοκρατίας.

Είναι όμως και μέρες στοχασμού οι μέρες μέχρι τις εκλογές, γιατί έχουν στενέψει πάρα πολύ ευτυχώς τα περιθώρια του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, της ανευθυνότητας και του εμπορίου ψευδαισθήσεων. Πράγματα που ειπώθηκαν με ευκολία και προχειρότητα τις προηγούμενες εβδομάδες, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ευτυχώς για τον τόπο δεν μπορούν να επαναληφθούν τώρα με την ίδια ευκολία. Ο καθένας πρέπει να εξηγήσει με πιο προσεκτικό και τεκμηριωμένο τρόπο αυτά που λέει.

Εμείς ζητούμε από τους Έλληνες πολίτες να σκεφτούν, να σταθμίσουν τα πράγματα βλέποντας προς το μέλλον. Δεν παραγνωρίζουμε τη δική μας ευθύνη, στο μέτρο που μας αναλογεί, για το παρελθόν, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τώρα το τι λέει ο καθένας για το μέλλον του τόπου.

Και εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα, εφικτά, ρεαλιστικά πράγματα, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων με ασφάλεια και να δώσουν ξανά αισιοδοξία και προοπτική.

Ευχαριστώ.


.

Tags: ΠΑ.ΣΟ.ΚΔηλώσεις 2012