Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη λίστα «Λαγκάρντ» *

  

Eρώτηση: Κύριε πρόεδρε, σήμερα αναμένεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί η πρόταση του για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Μέσα σε αυτή την πρόταση είστε και εσείς και μάλιστα σας καταλογίζουν ευθύνες και στο ποινικό κομμάτι κιόλας για να διερευνηθούν. Έχετε κάποιο σχόλιο;

 Eυ. Βενιζέλος: Kαλά κάνετε αυτήν την ερώτηση, τώρα που είμαστε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μιλάμε για τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτό δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό «ρεσάλτο». Θέλει να παρεμποδίσει την κυβέρνηση να λειτουργήσει, θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο χάος. Δεν θέλει να επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει και να αποκτήσει προοπτική, τώρα που έχουμε αποκτήσει ένα σταθερό και ασφαλές  πλαίσιο αναφοράς.
Πρόκειται λοιπόν για μία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού, ακραία, ένα «ρεσάλτο», το οποίο είναι επανάληψη της προσπάθειας που έκανε προεκλογικά και έχασε.  Έξι μήνες μετά τις εκλογές, θα ξαναχάσει. Συγκρούεται με όλη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκρούεται με το ΠΑΣΟΚ, συγκρούεται ο κ. Τσίπρας μαζί μου, συγκρούεται με την κοινή λογική.
Είναι μία λάθος επιλογή. Θα έχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες ημέρες.

 

2013-01-07. Απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη λίστα Λαγκάρντ from Evangelos Venizelos on Vimeo.


* Η απάντηση δόθηκε μετά το πέρας της επίσκεψης στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

Tags: Δηλώσεις 2013