Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση μετά τη συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου με τον Υπουργό Υγείας Α.Λυκουρέντζο

Ο Υπουργός Υγείας ο κ. Λυκουρέντζος και οι συνεργάτες του μας επισκέφτηκαν σήμερα προκειμένου να μας ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, για τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε βάθος για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, που ενδιαφέρει κάθε Έλληνα, για το φάρμακο, για την κατάσταση στα νοσοκομεία και γενικότερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και για όλο το πλέγμα των οργανισμών του Υπουργείου Υγείας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγωνία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα είναι να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε πρωτοβάθμιο και σε νοσοκομειακό επίπεδο και ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, γιατί έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο φιλόδοξο σύστημα το οποίο θα ανακουφίσει τα προβλήματα, εφόσον όλοι βοηθήσουμε να λειτουργήσει ολοκληρωμένα και σωστά.

Έχουμε εντοπίσει τις εστίες των προβλημάτων και κάνουμε μια κοινή προσπάθεια, η κυβέρνηση, τα κόμματα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, το ΠΑΣΟΚ βοηθάει με προτάσεις και ιδέες για την εξυπηρέτηση του πολίτη, για την εξυπηρέτηση του ασθενούς.  Γιατί ξέρουμε ότι το επίπεδο δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι μέχρι στιγμής, αλλά μπορούμε να το φτάσουμε. Κι επίσης ξέρουμε ότι  το κόστος αυξάνει για τον πολίτη και αυτό δεν το θέλουμε σε περίοδο κρίσης.

Άρα το μήνυμά μας είναι πάρα πολύ καθαρό. Ο στόχος είναι σαφής, η συστράτευση απόλυτη και η ταχύτητα με την οποία θα κινηθούμε -αυτό θέλουμε και από την κυβέρνηση και ξέρουμε ότι θα κάνει ο Υπουργός ό,τι μπορεί - πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή. -

Tags: ΥγείαΔηλώσεις 2013