Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη συνάντησή του με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια

Ευχαριστώ θερμά τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, τον κ. Κικίλια, και τους δύο αντιπροέδρους για τη θερμή υποδοχή και την πλήρη ενημέρωση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό το ολοκληρωμένο, φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανάσχεση της ανεργίας που έχουμε υποβάλει, γιατί το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η ανεργία, ιδίως για τις οικογένειες που είναι σε κατάσταση απόλυτης ανεργίας, γιατί δεν έχουν κανένα εργαζόμενο μέλος.

Έχουμε ως στόχο να στηρίξουμε 500.000 υφιστάμενες θέσεις εργασίας, σε κλάδους της ελληνικής οικονομίας που αυτή τη στιγμή είναι σε δύσκολη, οριακή θέση. Και πρέπει να περάσουμε τον «κάβο» αυτού του εξαμήνου γιατί είμαστε πριν από τη φάση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης. Και έχουμε άμεση ανάγκη από 200.000 θέσεις προσωρινής απασχόλησης στους Δήμους με την κοινωφελή εργασία, στους φορείς της λεγόμενης κοινωνικής εργασίας, στον κοινωνικό τομέα, και βέβαια σε ορισμένες θέσεις μαθητείας στον ιδιωτικό τομέα.

 

Έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε τα αναγκαία κεφάλαια, περίπου 1,3 δισ. ευρώ, και χαίρομαι γιατί, όπως με διαβεβαίωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, εδώ στον Οργανισμό υπάρχει πλήρης διοικητική και επιχειρησιακή ετοιμότητα να εφαρμοστούν τα προγράμματα αυτά. Με απλό, αντικειμενικό, αδιάβλητο τρόπο, ώστε να έχουμε κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Tags: Εργασιακές Σχέσεις | Ανάσχεση της ανεργίαςΔηλώσεις 2013