Αθήνα, 19 Ιουνίου 2013 

 
Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Καλησπέρα σας. Διεξήχθη μια πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση μεταξύ των τριών Αρχηγών.

Μια συζήτηση που εκ των πραγμάτων θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο το βράδυ στις 20:30.

Κρίνονται στη συζήτηση αυτή πολλά κρίσιμα θέματα ταυτοχρόνως. Γι’ αυτό θέλω να διαβεβαιώσω κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, ότι η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα εθνικής, θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης και ό,τι έχουμε πει, ό,τι έχω πει δημόσια, αυτά λέω και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους άλλους δυο πολιτικούς Αρχηγούς.

Γιατί πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, σεβασμού της δικαιοσύνης και της νομιμότητας. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν έναν θεσμό πολύ μεγάλης σημασίας που είναι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η αποκατάσταση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Και βεβαίως, η συζήτησή μας αφορά την επαναθεμελίωση με δίκαιο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης.

Ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δε θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει να έχει μια κυβέρνηση. Αλλά όχι απλώς μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Μια κυβέρνηση γνήσια τρικομματικής συνεργασίας. Μια κυβέρνηση που αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις προτεραιότητες της κοινωνίας, της αγοράς, των εργαζομένων, των ανέργων, των επιχειρήσεων. Μια κυβέρνηση που λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και με προοδευτικό πρόσημο σε ό,τι μας αφορά.

Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία να υπάρξει μια συμφωνία η οποία θα διασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ και την άμεση επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σε όλες τις συχνότητές της. Και ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με μια επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία και με κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται, γιατί αυτό επιβάλλει η δημοκρατική τάξη και γιατί αυτό επιβάλλει η εθνική ανάγκη.

Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, θα παρουσιάσω λεπτομερέστερα τη φάση στην οποία βρισκόμαστε αύριο, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου στις 17:30, ώστε να επανέλθω στη σύσκεψη στις 20:30, έχοντας ακούσει και τη θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σας ευχαριστώ πολύ.
 
 

19/6/2013 Δηλώσεις Ε. Βενιζέλου, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών from Evangelos Venizelos on Vimeo.

Tags: Δηλώσεις 2013