Βίλνιους, 7 Σεπτεμβρίου 2013

 

Κύρια σημεία παρέμβασης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με θέμα τη Συρία και το Μεσανατολικό, στο άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ Κ-Μ Ε.Ε., με τη συμμετοχή του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ John Kerry 

 

Συνεχίστηκε, σήμερα, στο Βίλνιους το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρρυ, με αντικείμενο της πολύωρης συζήτησης την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και την κατάσταση στη Συρία.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρέμβασή του, τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να διαμορφωθεί μια κοινή ευρωπαϊκή θέση για τη Συρία.

Έδωσε, επίσης, έμφαση στην ανάγκη να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα όχι μόνο η Γενεύη ΙΙ ως διαδικασία, αλλά το ουσιαστικό περιεχόμενο μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης πολιτικής λύσης, χωρίς αποκλεισμούς, που θα βγάλει τη Συρία από το δράμα του εμφυλίου πολέμου, χωρίς να ενισχυθούν οι εκφραστές ακραίων και φονταμενταλιστικών απόψεων.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στη μεσολαβητική προσπάθεια του κ. Κέρρυ στη Μέση Ανατολή που βασίζεται στην λεπτομερή επεξεργασία όλων των παραμέτρων, επεσήμανε πως μια παρόμοια επεξεργασία πρέπει να κάνει η διεθνής κοινότητα και για τη Συρία με στόχο τη σταθεροποίηση όχι μόνο στη Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Tags: Εξωτερική ΠολιτικήΔηλώσεις 2013