Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,
κατά την κοπή της πίτας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και δύναμη. Η δύναμη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη το πρώτο εξάμηνο που είναι καθοριστικό για τα πάντα. Γιατί κρίνεται η μοίρα της χώρας, αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζεται και η Ελλάδα ως προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εδώ, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα βασίζεται η υπόθεση της σταθερότητας της κυβέρνησης και της χώρας. Εδώ στην πραγματικότητα βρίσκεται η εγγύηση για την πορεία της χώρας. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Για αυτό είπα να κόψουμε την πίτα ήδη από σήμερα, πρώτη εργάσιμη ημέρα της Βουλής, γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μία ώρα. Ο χρόνος έχει πυκνώσει πάρα πολύ, κάθε μέρα έχει την αξία της, κάθε εβδομάδα έχει την αξία της. Γιατί πρέπει αυτό που αλλάζει να περάσει στην καθημερινότητα του πολίτη. Να νοιώσει ο πολίτης πιο ασφαλής και πιο αισιόδοξος, κάτι που δικαιούται μετά από τις ταλαιπωρίες που έχει υποστεί και τις θυσίες στις οποίες έχει αναγκαστεί, επί τόσα χρόνια ο ελληνικός λαός.

Έχουμε πλήρη συνείδηση αυτού του πράγματος, ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές - και το λέω και σήμερα- δεν υπήρχε άλλος ευκολότερος, καλύτερος ή ασφαλέστερος δρόμος.

Θέλω να ευχηθώ και στις οικογένειές σας αντοχή, γιατί σας στηρίζουν και να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη εκ μέρους σας, αλλά και εσείς να τους ευχαριστήσετε εκ μέρους μου. Θέλω επίσης να ευχηθώ αναδρομικά και προσωπικά σε όλους όσους γιόρταζαν τις ημέρες αυτές.

 

 

Tags: ΠΑ.ΣΟ.ΚΔηλώσεις 2014