Βρυξέλλες, 22 Ιουλίου 2014

 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη στην εξής δήλωση, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία:

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν με το αεροσκάφος στην Ουκρανία, η Ελλάδα με πολύ μεγάλο σεβασμό, υποστηρίζει την ολλανδική πρόταση – η Ολλανδία είναι η χώρα που έχει το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων. Θέλουμε την πλήρη και άμεση εφαρμογή της ομόφωνης Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ρωσία ψήφισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Απόφαση αυτή και το κείμενο των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, σήμερα, στέλνει ένα πάρα πολύ καθαρό μήνυμα που αφορά όχι μόνο το τραγικό γεγονός, αλλά και γενικότερα στην κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

Από την άποψη αυτή, πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ομόφωνη ευρωπαϊκή θέση, η οποία ενισχύει την πολιτική οντότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δυνατότητά της να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή που συνδέονται με την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Αλλά εδώ προέχει ο σεβασμός στα θύματα, ο σεβασμός στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων».

 

Tags: Εξωτερική ΠολιτικήΔηλώσεις 2014