Βρυξέλλες, 23.07.2014

Ομιλία Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου σε Υπουργική Σύνοδο Ε.Ε. – ASEAN.
Συνάντηση με τον Αν. ΥΠΕΞ Μαλαισίας Hamzah Zainudin και με τον Υπουργό Προεδρίας Σιγκαπούρης

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απηύθυνε ομιλία, σήμερα, στις Βρυξέλλες, στην Υπουργική Σύνοδο χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Νοτιοανατολικής Ασίας (A.S.E.A.N), παρουσιάζοντας τις πρόσφατες οικονομικές, θεσμικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Βενιζέλος είχε διμερή συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Μαλαισίας, Datuk Hamzah Zainudin, στον οποίο μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για το τραγικό συμβάν της κατάρριψης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στην ανατολική Ουκρανία. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Zainudin συζήτησαν, επίσης, τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας κυρίως στον τομέα του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, στη συνέχεια, με την Υπουργό Προεδρίας και Υπουργό αρμόδια για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής της Σιγκαπούρης, Grace Fu, με την οποία ανέπτυξαν τρόπους επέκτασης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Σιγκαπούρης.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος συζήτησε με τους δύο Υπουργούς την πιθανότητα υπογραφής ενός πρώτου κειμένου, το οποίο θα αποτελέσει νομικό θεμέλιο για την περαιτέρω συνεργασία σε διμερές επίπεδο καθώς και για τη συνεργασία στο χώρο της ναυτιλίας, λόγω και του ιδιαίτερου ρόλου που διαδραματίζει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τη σημασία που έχουν αποκτήσει οι λιμένες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Tags: Εξωτερική ΠολιτικήΔηλώσεις 2014