Αθήνα, 7  Ιανουαρίου 2015 

Δηλώσεις  Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,

και Γιώργου Φλωρίδη, Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας  ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

 

Ευ. Βενιζέλος: Ο Γιώργος Φλωρίδης, όπως ήδη ανακοινώθηκε, θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, στη μάχη αυτών των τόσο κρίσιμων εκλογών για τη χώρα.

Ο Γιώργος Φλωρίδης, με τον οποίο γνωριζόμαστε σχεδόν 40 χρόνια, έχει καθαρές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις. Πιστεύει στην ανάγκη   ενός σύγχρονου λειτουργικού κράτους, ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.   Πιστεύει σε μια Ελλάδα ανταγωνιστική, ισχυρή μέσα στην Ευρώπη.   Και αυτό   το παλεύει με δημοκρατικό και παραταξιακό ήθος.

Γιατί, όταν διαφώνησε με καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου του 2011, παραιτήθηκε από Βουλευτής και παρέδωσε την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ.

Τώρα η παρουσία του, το ήθος του, οι κοινωνικές του αναφορές, μας επιτρέπουν να πολλαπλασιάσουμε το μήνυμά μας: Το μήνυμά μας που λέει στον Έλληνα πολίτη: Άκουσε, σου   μιλάμε από μια εμπειρία πολύ σκληρή, άκουσε το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να είναι ο μόνος εγγυητής για τη   μετεκλογική πορεία της χώρας.

Γιατί η χώρα χρειάζεται εθνική ενότητα, χρειάζεται εθνική στρατηγική, πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που κατακτήσαμε με τόσες θυσίες. Πρέπει να σχεδιάσουμε και να οικοδομήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα μετά το μνημόνιο και μετά την κρίση για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Γιώργο σε καλωσορίζω, σ’ ευχαριστώ κι εύχομαι καλή επιτυχία στον κοινό μας αγώνα. 

 Γ. Φλωρίδης: Οι εκλογές γίνονται σε μια πάρα πολύ   δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα. Αποφάσισα να συμμετάσχω και να συμπαραταχθώ με το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη. Πιστεύω ότι έτσι θα υπηρετήσω καλύτερα την άποψη που έχω, ότι πρέπει να ορθωθεί μια ισχυρή δύναμη απέναντι στο συντηρητικό εκβιασμό και απέναντι στον αριστερό, ανεύθυνο λαϊκισμό.

Η επιλογή μου αυτή συνδέεται επίσης με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, παρά τις όποιες διαφωνίες και κριτικές άσκησα εγώ στο παρελθόν, έβαλε πλάτη. Κι έβαλε πλάτη ειλικρινά για να μείνει όρθια η χώρα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αυτό είναι και το βασικό κριτήριο που με οδήγησε να συστρατευθώ σ’ αυτή   την προσπάθεια.

Ότι η χώρα δηλαδή πρέπει να φυλάξει, ως κόρην οφθαλμού, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ταυτόχρονα ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια ασφαλή έξοδο από την κρίση, η οποία ασφαλής έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από γενναίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στο κράτος, με διαφάνεια και αξιοκρατία παντού, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και μια γνήσια παραγωγική οικονομία.

Οι ιδέες μου είναι γνωστές, δεν αφίσταμαι από αυτές. Μ’ αυτές προσέρχομαι σ’ αυτή τη συμπαράταξη. Και γι’ αυτές θ’ αγωνιστώ. Πιστεύω ότι το μέλλον ανήκει σ’ αυτό το χώρο, ανήκει στο ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, γιατί έτσι μόνο μπορεί να βοηθηθεί αποτελεσματικά η   Ελλάδα.

 Σας ευχαριστώ.

 

 

Tags: ΠΑ.ΣΟ.ΚΔηλώσεις 2015Εκλογές 2015