Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2015

 

Ο Ευ. Βενιζέλος εισερχόμενος στην εκδήλωση που οργάνωσε ο συνδυασμός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ της Α´ Θεσσαλονίκης με θέμα:  «Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ο ιδιαίτερος ρόλος της Θεσσαλονίκης», απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε:

 

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε δυο λόγια για τη σημερινή εκδήλωση.

Ευ. Βενιζέλος: Σε λίγο κλείνουμε οκτώ ολόκληρους μήνες από τις εκλογές, εννιά μήνες από τότε που διαλύθηκε η Βουλή το Δεκέμβριο του 2014. Πρόκειται για ένα χρονικό διάστημα ήττας και οπισθοχώρησης της χώρας.

Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και το χαμένο έδαφος και δεν γίνεται δυστυχώς καμία συζήτηση επί της ουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, αλλά θα έλεγα γενικότερα από αυτούς που διεκδικούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο.

Γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία η Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να έχει ένα κρίσιμο εγγυητικό ρόλο, γι' αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να μιλήσουμε επί της ουσίας, τι θα γίνει την επόμενη μέρα με την ανασυγκρότηση της χώρας και να σταματήσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για την οπισθοχώρηση, να λένε ψέματα και χυδαιολογίες.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Ευ. Βενιζέλος: Το διακύβευμα των εκλογών είναι εάν θα καταφέρουμε να γυρίσουμε στο θετικό σημείο στο οποίο ήμασταν πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, να μειώσουμε την βλάβη που ήδη έχει επέλθει και να γίνουμε ξανά μια ισότιμη, ανταγωνιστική, κανονική χώρα της Ευρωζώνης. Αυτό είναι εφικτό εάν υπάρξει μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, χωρίς αποκλεισμούς και αυτοαποκλεισμούς, εάν πιστέψουμε σε αυτό που είναι  οφθαλμοφανές, που είναι η μόνη αλήθεια,  ότι υπήρχε και υπάρχει μία μόνη γραμμή. Εάν συνειδητοποιήσουμε όλοι τι ψέματα ακούστηκαν και τι ψέματα πιστεύτηκαν στον τόπο αυτό και πόση ζημιά έγινε.

11.9.2015. Το 7μηνο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ήταν ένα χρονικό διάστημα ήττας from Evangelos Venizelos on Vimeo.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΘεσσαλονίκηΔηλώσεις 2015Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015