Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ευ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την είσοδο του στην εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα«Η Ελλάδα στις Συµπληγάδες του Ασφαλιστικού και του Προσφυγικού. Υπάρχει εθνική διέξοδος;», δήλωσε:

Ευ. Βενιζέλος:  H χώρα δυστυχώς παραπαίει.  Έχει χαθεί ο έλεγχος σε όλα τα μέτωπα. Δεν είναι μόνον η οικονομία, η αξιολόγηση που δεν τελειώνει, το ασφαλιστικό που δεν το ξέρουμε, είναι φυσικά το προσφυγικό, είναι η απώλεια εθνικής ισχύος, γιατί δυστυχώς έχει περιπλακεί το Μνημόνιο με τα εθνικά θέματα και με τα θέματα ασφάλειας και άμυνας.  Άρα, χρειάζεται μία υπέρβαση και την υπέρβαση αυτή δεν μπορεί να την κάνει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και την Κυβέρνησή τους.

Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται στον ελληνικό λαό. Η θέση μας είναι πάγια και γνωστή, δυστυχώς δεν έχει γίνει αντιληπτή.  Πρέπει να υπάρξει μία Κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, χωρίς μικρότητες, με τη γενναιοδωρία που απαιτείται, προκειμένου η κοινωνία να αντιληφθεί ότι χρειαζόμαστε μία εθνική στρατηγική ευρύτατης στήριξης για να κατακτήσουμε αυτό που μας ανήκει, την ισότιμη θέση στην Ευρώπη και στον κόσμο.

 

Δημοσιογράφος:  Από τη σημερινή Βουλή;

Ευ. Βενιζέλος:  Κοιτάξτε, αυτά είναι θέματα τα οποία εξαρτώνται από τη στάση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.  Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσίπρας επέλεξε τη μικρότερη δυνατή λύση, την πιο μίζερη, την πιο αντιφατική, την πιο δυσλειτουργική.  Δεν ανοίχτηκε, αναζητώντας συνεργασίες και συναίνεση.  Δεν είναι λοιπόν αυτή τη στιγμή η κατάσταση τέτοια που να προοιωνίζεται κάτι καλό για τη χώρα.

 

 

Tags: Δηλώσεις 2016