Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μονή συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου – Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – θέματα αρμοδιότητας Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού – Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης»

Απάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου στην παρέμβαση του βουλευτή κ. Π. Λαφαζάνη (Συνασπισμός)

left-red-arrow Ο κ. Λαφαζάνης επειδή δεν είναι μέλος ίσως της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, ή αν είναι δεν ήταν παρών στις σχετικές συνεδριάσεις, δεν παρακολούθησε τις αλλεπάλληλες δηλώσεις μου πως η Κυβέρνηση θα καταθέσει αυτές τις δυο τροπολογίες.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια διαρκή Επιτροπή έγινε με δεδομένο ότι θα προστεθούν στη συζήτηση στην Ολομέλεια, αυτές οι δυο τροπολογίες. Είχατε προειδοποιηθεί εγκαίρως και λειτουργήσαμε με απόλυτη διαφάνεια και ως εκ τούτου δεν αντιλαμβάνομαι γιατί υπάρχει αυτή η όψιμη διαμαρτυρία, ειδικά από εσάς.


Υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να εμφανιστούν ως ψηφισθέντα, πριν από την επίσκεψη των εκπρόσωπων των τριών θεσμικών μας εταίρων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής και Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στις 20 Αυγούστου. Δεν υπάρχει περιθώριο να ψηφιστούν οι διατάξεις αυτές μετά την επάνοδο της Βουλής από τη σύντομη διακοπή των συνεδριάσεων που θα κάνει.

Πρέπει –έτσι έχουν τα πράγματα- να ψηφιστούν οι διατάξεις αυτές με αφορμή και εντός του παρόντος νομοσχεδίου.redsq

 

Tags: Αγορεύσεις | Παρεμβάσεις 2011