Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Α' και Β' παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου σε ομιλία του κ. Μ. Κεφαλογιάννη (ΝΔ)

Μονή συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου – Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού – Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 

left-red-arrow Κύριε Πρόεδρε, επί του Κανονισμού υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ο κ. Κεφαλογιάννης λαμβάνει το λόγο ως αναπληρωτής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και λαμβάνοντας το λόγο στο όνομα του κ. Σαμαρά και ως θεσμικός εκπρόσωπος του Κόμματός του, χυδαιολογεί, συκοφαντεί, ψεύδεται και υποβαθμίζει το επίπεδο αυτής της Αίθουσας.

Όπως, λοιπόν, παίρνει το λόγο και ζητά να έρθει ο Πρόεδρος της Βουλής, εγώ παίρνω το λόγο και ζητώ να έρθει ο κ. Σαμαράς στην Αίθουσα. Ζητώ να έρθει ο κ. Σαμαράς στην Αίθουσα για να κάνουμε το διάλογο πολιτικά με ευπρέπεια και θεσμικότητα, όπως το επιβάλλουν οι περιστάσεις.


Θεωρώ ότι είναι μια παθογένεια αυτό που συμβαίνει εδώ με το λόγο που αναπτύσσει ο κ. Κεφαλογιάννης. Θα αγνοήσω παντελώς όσα λέει προσωπικά και θα απαντήσω στην ουσία του θέματος, το οποίο έχει κορυφαίες διαστάσεις. Εδώ μέσα λέγονται πράγματα με προχειρότητα και ανευθυνότητα τα οποία έχουν επιπτώσεις στην ουσία της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης της χώρας.

Όμως, ήθελα να σας παρακαλέσω να ζητήσετε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να έρθει στην Αίθουσα. redsq

 

Β’ παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου σε ομιλία του κ. Μ. Κεφαλογιάννη (ΝΔ)


left-red-arrowΔεν με απασχολεί το τι λέει ο κ. Κεφαλογιάννης. Δεν έχω διάλογο μαζί του. Δικαιούμαι να μην απαντώ στον κ. Κεφαλογιάννη ως άτομο. Στη Νέα Δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση υποχρεούμαι και οφείλω να απαντήσω. Και θα απαντήσω.

Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία αδικείται αυτήν τη στιγμή. Αδικείται πολιτικά. Δεν θεωρώ ότι αυτές είναι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αρνούμαι να πιστέψω ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δημιουργεί στη Βουλή τέτοιο θέμα για το ευαίσθητο πεδίο της τραπεζικής πίστης. Αρνούμαι να το πιστέψω. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει παρόμοια οδηγία και εντολή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και προκειμένου να πάμε στα ουσιώδη -διότι στο θυμικό ενός προσώπου θυσιάζουμε τα ουσιώδη της χώρας- θέλω να παρακαλέσω τον Πρόεδρο της Βουλής να ενημερώσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να έρθει στην Αίθουσα.redsq

 

Tags: Αγορεύσεις | Παρεμβάσεις 2011