Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2011


Παρέμβαση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των ομολογιούχων".

 

left-red-arrow Κύριε Πρόεδρε, δεν θέλω να επαναλάβω αυτά που είπα χθες στην Επιτροπή. Δεν αντιλαμβάνομαι στην επιμονή στην άρνηση για τον χαρακτηρισμό αυτού του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος. Προφανώς, οι συνάδελφοι και τα κόμματα που υποστηρίζουν ότι το παρόν νομοσχέδιο δεν είναι κατεπείγον δεν αντιλαμβάνονται ή δεν έχουν συνείδηση του πού ακριβώς βρισκόμαστε και τι ακριβώς κάνει το νομοσχέδιο αυτό.

Εξήγησα χθες για ποιο λόγο δεν έπρεπε να έρθει νωρίτερα το νομοσχέδιο αυτό προς ψήφιση, γιατί πρέπει να ψηφιστεί μία ακριβώς μέρα πριν την έναρξη εφαρμογής του και την επίσημη ανακοίνωση του PSI.

Αν κάποιοι δεν θέλουν να επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να απαλλαγεί από 110 δισ. ευρώ χρέους, από 50 ποσοστιαίες μονάδες χρέους, και δεν θέλουν να σωθεί η χώρα από την κατάρρευση και την χρεοκοπία, ας το πουν ευθέως. Δεν χρειάζεται να μας το λένε εκ του πλαγίου, διαδικαστικά.redsq

.

 

 

Tags: Αγορεύσεις | Παρεμβάσεις 2012