Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2012

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απεύθυνε προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, Αναστάσιο  Νεράντζη,  την ακόλουθη επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

επειδή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει ήδη επιληφθεί – και ορθώς – του ζητήματος που έχει προκύψει με το ηλεκτρονικό υλικό που είχε δοθεί ατύπως  την άνοιξη του 2010 από τη Γαλλία στην Ελλάδα για καταθέσεις Ελλήνων σε μια ελβετική τράπεζα, θεωρώ ότι είναι  χρήσιμη για το έργο της Επιτροπής  η ενημέρωση της απευθείας από εμένα ως πρώην Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για όσα γνωρίζω από την περίοδο της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα.

Όπως ξέρετε, ζήτησα ήδη το υλικό αυτό να διαβιβασθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γιατί μόνο η πλήρης  παρουσίαση της αλήθειας μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τον κλοιό της δημαγωγίας και της ισοπέδωσης  των πάντων σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του τόπου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ευάγγελος Βενιζέλος

Tags: Δηλώσεις 2012Δελτία τύπου

23.1.2024: Γάμος ομοφύλων, τεκνοθεσία, παρένθετη μητρότητα. Συνταγματικό πλαίσιο και νομοθετική ρύθμιση | Κύκλος Ιδεών