Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2015

 

Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Ξάνθη

Ευ. Βενιζέλος: Ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εκφράζω πριν απ' όλα τη χαρά μου γιατί βρίσκομαι στην Ξάνθη, στην Θράκη. Ήμουν το μεσημέρι στη Δράμα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είναι ο τελευταίος σταθμός ενός οδοιπορικού που έκανα τις προηγούμενες μέρες, που το χαρακτήρισα οδοιπορικό της αλήθειας.

Αυτή η ώρα της αλήθειας φτάνει την Κυριακή. Εμείς ,όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη ,θα έχουμε αφήσει πάνω στην κάλπη την Κυριακή τη χώρα ακέραιη ,ολόκληρη, να λειτουργεί, τις τράπεζες να λειτουργούν, τη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα να είναι ομαλή, τη χώρα να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να είμαστε ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την έξοδο από το Μνημόνιο.

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την τρίτη θέση. Αυτός είναι ο ενδιάμεσος στόχος μας, θα ξαναγνωριστούμε από τη Δευτέρα και μετά και θα αποκαταστήσουμε, πιστεύω ,τη σχέση μας με την μεγάλη κοινωνική βάση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Θα μου δοθεί η ευκαιρία και στη συζήτησή μας να εξηγήσω γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην τρίτη θέση και φορέας της τρίτης εντολής και να λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων θετικών για τη χώρα. Γιατί η αντιπαράθεση δεν οδηγεί πουθενά, η έλλειψη συναίνεσης είναι μεγάλο πρόβλημα για την οικονομία και την κοινωνία, είναι μεγάλο πρόβλημα για κάθε Έλληνα πολίτη.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠΑ.ΣΟ.ΚΣυνεντεύξεις ΤύπουΕκλογές 2015

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Διακαναλική συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σε περιφερειακά ΜΜΕ της Δωδεκανήσου στη Ρόδο

Ευ. Βενιζέλος: Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να απευθυνθώ στα μέσα ενημέρωσης Δωδεκανήσου. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βρίσκομαι εδώ. Στέλνω ένα φιλικό πατριωτικό χαιρετισμό σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και καθώς έχω την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, θα ήθελα να στείλω και έναν χαιρετισμό ειρήνης, καλής γειτονίας και ευημερίας για τους δυο λαούς στη γειτονική μας χώρα, στην Τουρκία, θα έχω την ευκαιρία στην ομιλία μου να μιλήσω κάπως εκτενέστερα και για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Το δίλημμα των εκλογών το γνωρίζετε όλοι πάρα πολύ καλά. Στην πραγματικότητα το θέμα δεν είναι ποιο κόμμα θα είναι το πρώτο ή το δεύτερο, αλλά πώς θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις εθνικής σταθερότητας. Η εθνική σταθερότητα είναι και προοδευτική γιατί μόνο μια σταθερή χώρα, μια σταθερή οικονομία μπορεί να προσφέρει τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης. Μόνο μια σταθερή χώρα, μια σταθερή οικονομία μπορεί να αποκαταστήσει αδικίες, να δώσει ξανά όραμα και κυρίως να δώσει τις δυνατότητες απασχόλησης στα νέα παιδιά.

Το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με την πολιτική του εκφοβισμού που έχει επιλέξει η Ν.Δ. και σε αντίθεση με την πολιτική του αφελούς εφησυχασμού που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει την αλήθεια με πολύ καθαρό και απλό τρόπο. Χρειάζεται εθνική συναίνεση. Συστράτευση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠΑ.ΣΟ.ΚΣυνεντεύξεις ΤύπουΕκλογές 2015

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου  2015

Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη

Ευ. Βενιζέλος: Να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, να εκφράσω για μια ακόμη φορά τη χαρά μου που είμαι σήμερα μαζί σας εδώ ,στην πόλη μας. Είχα την ευκαιρία να απευθύνω τον πολιτικό και συναισθηματικό μου χαιρετισμό στη Θεσσαλονίκη ,στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία, πριν από λίγο στη μεγάλη εκδήλωση που κάναμε στο περίπτερο 12 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Ακούσατε και την πολιτική επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ, οπότε αντί εισαγωγής θα παραπέμψω στην ομιλία μου και θα θεωρήσουμε τις ερωτήσεις σας ως συνέχεια, για να κερδίσουμε χρόνο.

Φ. Δεργιαδές (Μακεδονία): Καλησπέρα κ. Πρόεδρε. Έχετε θέσει ως στόχο του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές την τρίτη θέση. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: βλέπουμε ότι τα άλλα Κόμμα που διεκδικούν την ίδια θέση, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μια δυναμική, λίγο πιο μπροστά από εσάς. Θα φέρω ένα παράδειγμα, αναφέρομαι στο Ποτάμι το οποίο έχει κατορθώσει μια διεύρυνση δυνάμεων την οποία εσείς από ό,τι δείχνουν τα πράγματα δεν την έχετε κατορθώσει προεκλογικά. Δηλαδή έχει πάρει στελέχη από τον φιλελεύθερο χώρο, έχει πάρει στελέχη από τη ΔΗΜΑΡ, έχει πάρει και κάποια στελέχη από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω για την αναζήτηση της Χρυσής Αυγής. Είπατε νωρίτερα στην ομιλία σας ότι ένα χρόνο προσπαθούσατε να πείσετε τη Νέα Δημοκρατία να αλλάξει πολιτική. Τι εννοούσατε; Ευχαριστώ.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠΑ.ΣΟ.ΚΣυνεντεύξεις ΤύπουΕκλογές 2015

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου  2015

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,

σε μέσα ενημέρωσης της Ηπείρου στα Ιωάννινα

Ευ. Βενιζέλος: Καλησπέρα. Εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά, το 2015 δεν είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε. Χαίρομαι πραγματικά γιατί βρίσκομαι στα Γιάννενα στην Ήπειρο, η επαφή με το λαό της Ηπείρου είναι πάντα ενισχυτική, γιατί ο αέρας είναι αυθεντικός και αναζωογονητικός. Μετά τη συνέντευξή μου αυτή, θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω εκπρόσωπους των παραγωγικών φορέων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τοπικά προβλήματα. Μπορούμε να αφιερώσουμε τη συνέντευξή μας στα μεγάλα πολιτικά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο ελληνικός λαός 25 Ιανουαρίου.

Τις θέσεις μας τις γνωρίζετε, λίγο-πολύ, οπότε μπορείτε να διατυπώσετε τις ερωτήσεις σας, τις απορίες σας, τις αντιρρήσεις σας. Να θυμίσω τελείως επιγραμματικά ότι αυτό που διακυβεύεται στις 25 Ιανουαρίου δεν είναι το ποιο Κόμμα θα κερδίσει, ποια Κυβέρνηση θα σχηματιστεί ποια πρόσωπα θα είναι αυτά που θα κυβερνήσουν, το ερώτημα είναι ποια θα είναι η στρατηγική κατεύθυνση του τόπου: εάν θα κάνουμε το ένα βήμα προς τα μπρος που υπολείπεται για την έξοδο από το Μνημόνιο και τη μετάβαση στη νέα φάση, την πολύ καλύτερη για τη χώρα, ή αν θα παρασυρθούμε και θα κάνουμε πολλά βήματα προς τα πίσω εξανεμίζοντας τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠΑ.ΣΟ.ΚΣυνεντεύξεις ΤύπουΕκλογές 2015

16 Ιανουαρίου 2015

Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,

στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης Αιτωλοακαρνανίας και Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο

Ευ. Βενιζέλος: Θέλω να στείλω ένα θερμό φιλικό χαιρετισμό σε όλους τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, της Δυτικής Ελλάδας, η συνάντησή μας έχει περιφερειακό χαρακτήρα. Θέλουμε να καλύψουμε και τους τρεις μεγάλους πρώην νομούς της Δυτικής Ελλάδας όχι μόνο την Αιτωλοακαρνανία ,αλλά και την Αχαΐα και την Ηλεία.

Θέλω να επαναλάβω τη μεγάλη μου ικανοποίηση γιατί είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, να διαπιστώσω το υψηλό επίπεδο των συνεταιρισμένων αγροτών.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Αιτωλοακαρνανία, αλλά και όλη η Ελλάδα που έχει την ευλογία των φυσικών πλεονεκτημάτων -εδώ έχουμε νερά, έχουμε καλλιέργειες, έχουμε κτηνοτροφία, έχουμε αλιεία, έχουμε τη λιμνοθάλασσα- είναι πάρα πολύ σημαντικό να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης βασισμένο στους πόρους που διαθέτουμε, τους ενδογενείς πόρους. Αυτοί είναι πρωτίστως η γη και οι άνθρωποι. Και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αγροτική επιχειρηματικότητα, η οποία μπορεί να δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠΑ.ΣΟ.ΚΣυνεντεύξεις ΤύπουΕκλογές 2015

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη Τύπου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στα μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο

Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στην Κρήτη στο Ηράκλειο, στέλνω έναν θερμό, φιλικό ,αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλο τον κρητικό λαό. 

Δεν είναι η ώρα να επαναλάβω τις γνωστές πολιτικές μας θέσεις, θέλω να κάνω μια μικρή αναφορά στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε χθες δυστυχώς στο Ηράκλειο με τις πλημμύρες, μετά από πάρα πολλά χρόνια, μετά το 1994 αν θυμάμαι καλά είχαμε ξανά πρόβλημα, με τα ρέματα, με τους χείμαρρους.  Υπήρξε άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, είμαι βέβαιος ότι και η Περιφερειακή και η Δημοτική Αυτοδιοίκηση θα κάνουν το καθήκον τους, πάντως οι προνοιακοί μηχανισμοί του κράτους έχουν ήδη κινηθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. 

Επίσης θα ήθελα να πω μια φράση μόνο, για έναν τόπο ευλογημένο από το Θεό, όπως είναι η Κρήτη, που διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προκειμένου να διαμορφώσει ένα ανταγωνιστικό ,σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, περιφερειακό μοντέλο ανάπτυξης. Τα έχει όλα, έχει τη γη, το τοπίο, το εύφορο έδαφος, έχει την ιστορία, τη βαθειά και μακρά ιστορία, τον πολιτισμό, τη θάλασσα, έχει τους ανθρώπους, τη λεβεντιά, την επινοητικότητα, την ευφυΐα, την εργατικότητα και πάνω σε αυτά πραγματικά μπορεί να οικοδομηθεί αυτό το μοντέλο. 

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠΑ.ΣΟ.ΚΣυνεντεύξεις ΤύπουΕκλογές 2015

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης


Καλημέρα σε όλους. Χρόνια πολλά πάλι.

Θα ήθελα να ξεκινήσω αναφερόμενος στο μεγάλο παγκόσμιο γεγονός της σημερινής μέρας που είναι η διαδήλωση στο Παρίσι ως διαμαρτυρία στο όνομα του δημοκρατικού πολιτισμού κατά της τρομοκρατίας, κατά του τυφλού μίσους, κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του παραλογισμού.

Όπως γνωρίζετε, ως Υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησα αμέσως μετά τα γεγονότα με το Γάλλο συνάδελφό μου και του εξέφρασα τη βαθιά λύπη και την απόλυτη συμπαράσταση και συμπαράταξη της ελληνικής κοινωνίας. Επισκέφτηκα τη γαλλική πρεσβεία και συλλυπήθηκα το Γάλλο πρέσβη στο όνομα του ελληνικού λαού.

Και το μόνο που θέλω να προσθέσω σήμερα είναι πως δυστυχώς ,έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή μας, με κορμό κυρίως το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους της Συρίας και του Λεβάντε, τα προβλήματα της εξωτερικής ασφάλειας, αναμφίβολα συνδέονται με τα προβλήματα της εσωτερικής ασφάλειας .Και θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό, ότι λαμβάνονται εδώ και πολύ καιρό, σιωπηλά, όλα τα αναγκαία μέτρα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, αλλά και των υποχρεώσεών μας που έχουμε ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠΑ.ΣΟ.ΚΣυνεντεύξεις ΤύπουΕκλογές 2015

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

 

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ευ. Βενιζέλος: Καλησπέρα σε όλους σας. Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας, είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για ευνόητους λόγους. Πρώτον γιατί κατάγομαι από εδώ είναι η πόλη μου, δεύτερον γιατί είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τη Διοίκηση της έκθεσης και να ακούσω τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών και του σχεδιασμούς για το μέλλον και χαίρομαι γιατί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκει ξανά το βηματισμό της, ως ένα φορέας που μπορεί να εκφράσει το δυναμισμό της Θεσσαλονίκης, όλης της βόρειας Ελλάδας, όλης της χώρας γιατί είναι εθνικός φορέας.

Τώρα το κύριο θέμα μας που είναι η πορεία μας προς το μέλλον, η πορεία μας προς την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Θα είμαι πολύ συνοπτικός στην εισαγωγή μου για να αφιερώσουμε χρόνο στη συζήτησή μας.

Αρχίζει μια πολύ κρίσιμη χρονιά. Οι επόμενοι μήνες μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά κρίσιμοι. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια με ασφάλεια, εάν θα κεφαλαιοποιήσουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, εάν όλα αυτά που κάναμε θα πιάσουν πράγματι τόπο και θα δούμε απτά αποτελέσματα, ή αν θα τα θέσουμε όλα αυτά υπό διακινδύνευση με κίνδυνο να οδηγηθούμε όχι πίσω στο μηδέν, αλλά πολύ κάτω από το μηδέν. Και είναι πραγματικά κρίμα μετά από πέντε χρόνια τέτοιας εθνικής προσπάθειας, αυτό να μην το αξιοποιήσουμε και να μην το προστατεύσουμε.

Το πραγματικό ερώτημα είναι: εάν θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή μέσα από την σκληρή καθημερινή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας, αξιοποιώντας όλα τα περιθώρια των ευρωπαϊκών και διεθνών συσχετισμών, ή αν θα κινηθούμε μόνοι μας με ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας ή «λεβεντιάς» με κίνδυνο να βρεθούμε αντιμέτωποι με όλο τον ευρωπαϊκό και διεθνή συσχετισμό και να οδηγηθούμε ταπεινωμένοι ξανά στην αρχή αυτής της περιπέτειας.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠΑ.ΣΟ.ΚΘεσσαλονίκηΣυνεντεύξεις Τύπου

 Αθήνα, 30 Ιουνίου 2014

 Συνέντευξη Τύπου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου για τα επιτεύγματα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. 

«Η Ελλάδα απέδειξε πως είναι πάντα και θα παραμείνει μια κανονική, ισότιμη θεσμικά χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης» 

Ευ. Βενιζέλος: Καλημέρα σας. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Ιδιαίτερα θα μου επιτρέψετε να επισημάνω την παρουσία των κυρίων πρέσβεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας τιμούν με την παρουσία τους και των ακολούθων Τύπου των πρεσβειών. Η παρουσία των πρέσβεων μας τιμά ιδιαιτέρως, αλλά δείχνει και την αποδοχή που είχε η Ελληνική Προεδρία που ολοκληρώνεται σήμερα.

Κυρίες και κύριοι, σήμερα λοιπόν, 30 Ιουνίου, ολοκληρώνεται η πέμπτη κατά σειρά Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέμπτη μετά την ένταξη της Ελλάδας στις τότε ευρωπαϊκές κοινότητες.

Το εξάμηνο που ολοκληρώνεται σήμερα ήταν ένα εξάμηνο γεμάτο από προκλήσεις, αλλά, θα μου επιτρέψετε να πω, γεμάτο και από επιτεύγματα.

Ο Πρωθυπουργός, αλλά και εγώ, θα έχουμε την ευκαιρία το βράδυ στον ίδιο αυτό χώρο, στον συμβολικό χώρο του Ζαππείου που στέγασε τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, στη μικρή τελετή λήξης να αναφερθούμε στην πυκνότητα αυτού του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Επιτρέψτε μου για τις ανάγκες της συζήτησής μας να θυμίσω ότι το εξάμηνο αυτό δεν ήταν μόνο το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το εξάμηνο των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών. Οι ευρωπαϊκές εκλογές αφορούσαν και τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά εμείς επιπλέον στην Ελλάδα είχαμε και δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με πολύ μεγάλη πολιτική ένταση.

Tags: Εξωτερική ΠολιτικήΕλληνική ΠροεδρίαΣυνεντεύξεις Τύπου

Βιέννη, 3 Ιουνίου 2014

Δηλώσεις Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Αυστριακό συνάδελφό μου για τη φιλοξενία αυτής της Διάσκεψης, μόλις ένα μήνα μετά τη διοργάνωση από την Ελληνική Προεδρία της Υπουργικής Διάσκεψης των κρατών–μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη.

Θα ήθελα, κατ’ αρχάς, να επιστήσω την προσοχή όλων στη δραματική κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις πλημμύρες του προηγούμενου μήνα. Πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να επιδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πλημμυρών, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει πιο αποφασιστική απόδειξη του ενδιαφέροντός μας για την περιοχή από την παροχή βοήθειας και αρωγής στους λαούς της Βοσνίας, της Σερβίας και της Κροατίας.


Tags: Εξωτερική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕλληνική ΠροεδρίαΣυνεντεύξεις Τύπου