Νέα Υόρκη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε, σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, συνάντηση, στο περιθώριο της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, με εκπροσώπους των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, American Jewish Committee, World Jewish Congress, B’nai B’rith, American Israel Public Affairs Committee, World Jewish Congress και Antidefamation League.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους ισχυρούς, ιστορικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που υφίστανται μεταξύ Ελλήνων και Εβραίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και μεταξύ της Ελληνικής και της Εβραϊκής Διασποράς, σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ενημέρωσε διεξοδικά για τη στάση της Ελλάδας επί όλων των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, ιδιαιτέρως για ζητήματα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.

Ακολούθως, αφού προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, εξαίροντας τις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί στον οικονομικό και όχι μόνον τομέα, χάρις στις θυσίες του Ελληνικού λαού, υπογράμμισε τη σημασία που προσδίδει η χώρα μας στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της ισχύουσας, αντι-ρατσιστικής νομοθεσίας και στην απόλυτη καταδίκη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού, και την υποκίνηση φυλετικής ή θρησκευτικής βίας, ως ακραία εγκληματικές πράξεις. Τόνισε, επίσης, ότι τα ναζιστικά στοιχεία που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου θα αντιμετωπισθούν μέσα από την αυστηρή εφαρμογή των Νόμων και θα περιθωριοποιηθούν από την ελληνική κοινωνία, η οποία, στη συντριπτική της πλειοψηφία, αποδοκιμάζει τη μισαλλοδοξία και τη βία.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, τέλος, στην επικείμενη διακυβερνητική συνάντηση Ελλάδος- Ισραήλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, ως μία ευκαιρία για περαιτέρω προώθηση και εμβάθυνση των διμερών επαφών σε όλους τους τομείς και για ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Tags: Εκφασισμός | ΝεοναζισμόςΕξωτερική ΠολιτικήΔηλώσεις 2013Δελτία τύπου