Νέα Υόρκη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Ditmir Bushati

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε, σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, συνάντηση, στο περιθώριο της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Ditmir Bushati.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντηλλάγησαν απόψεις για ζητήματα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, εξετάστηκαν τρόποι προώθησης της πολιτικής συνεργασίας και των διμερών σχέσεων και συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.


Η συζήτηση των δυο Υπουργών διεξήχθη στο πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε κατά την πρόσφατη ανεπίσημη επίσκεψη του νέου Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Edi Rama στην Αθήνα, αμέσως μετά την εκλογή του, και τις συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος, αφού συνεχάρη τον κ. Bushati για την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε στις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προοπτικές περιφερειακής και διμερούς συνεργασίας που διανοίγονται με την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου (T.A.P.) και τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Bushati συζήτησαν, επίσης, για την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του πρώτου στα Τίρανα στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε, τέλος, ότι πρέπει να αποφεύγονται πράξεις στο επίπεδο της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης που εκπέμπουν εσφαλμένα μηνύματα, δεν συμβάλλουν στην επίτευξη του κοινού στόχου των δύο χωρών για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και την καλλιέργεια ενός πνεύματος φιλίας και καλής γειτονίας και δεν διευκολύνουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας που αποτελεί σταθερή επιθυμία της Ελλάδας.

Tags: Εξωτερική ΠολιτικήΔελτία τύπου