21.7.2014

Συμμετοχή Αντιπροέδρου Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στα Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βρυξέλλες, 22-23.07.2014)


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συμμετάσχει, αύριο και μεθαύριο, στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Την Τρίτη 22 Ιουλίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ και τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράκ. Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους ομολόγους τους των χωρών – εταίρων της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που θα παραθέσει η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Catherine Ashton.

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνεται η παρουσίαση του προγράμματος της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, η ενδιάμεση αξιολόγηση της Στρατηγικής Europe 2020, καθώς και η προσχώρηση της Λιθουανίας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

Τέλος, την ίδια ημέρα, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Tags: Εξωτερική ΠολιτικήΔελτία τύπου