Αθήνα, 23 Οκτωβρίου  2016

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με τη σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ως προς την οικονομία, αντί ο κ. Τσίπρας να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της βλάβης που έχουν προκαλέσει αυτός και οι συνεργάτες του, αντί να αντιληφθεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας είναι η παρουσία της κυβέρνησής του, προσπαθεί να παραβιάσει ανοικτές θύρες ως προς το χρέος για να δείξει ότι δήθεν έχει στόχο και διεθνείς συμμάχους και αντιπάλους.

Το μόνο δυστυχώς που έχει καταφέρει είναι οι δεδομένες από το 2012 πρόσθετες παραμετρικές αλλαγές που επηρεάζουν την παρούσα αξία και θα συμπληρώσουν τη μεγάλη παρέμβαση του 2012 στην ονομαστική και στην παρούσα αξία του χρέους, να μετακινηθούν από τις αρχές του 2015 στα μέσα του 2018 και να συνδεθούν με τους όρους του τέταρτου μνημονίου που είναι όλο δικό του, όπως και το τρίτο. Ας μη προκαλέσει τουλάχιστον μεγαλύτερη ζημία με το ψευδές σκηνικό που προσπαθεί να στήσει και πάλι για φτηνούς επικοινωνιακούς  λόγους.   

 

Ως προς τους θεσμούς, τα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη, είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεται - γιατί ο τρόπος που σκέπτεται δεν το επιτρέπει -  ότι σε μια συντεταγμένη δημοκρατική πολιτεία, σε ένα κράτος δικαίου, ο τελικός λόγος για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις θεσμικές εγγυήσεις, μια από τις οποίες είναι η πολυφωνία των ΜΜΕ, ανήκει όχι στη Βουλή και την κυβέρνηση, αλλά σε Ανεξάρτητες Αρχές και εντέλει στην Ελληνική Δικαιοσύνη που ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων.  Αλλά και πέραν αυτής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εξελίξεις θα τον βοηθήσουν να τα αντιληφθεί όλα αυτά.

 

10-11.6.2025: Πενήντα χρόνια από το Σύνταγμα του 1975

Περισσότερα …

16-18.3.2025 Η Ελλάδα Μετά VIII: Η Ευρώπη, η Ελλάδα και ο καταιγισμός των νέων προκλήσεων. Αναζητώντας πλαίσιο αναφοράς

Περισσότερα …

12-14 Μαΐου 2024: Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (1974-2024)



Σχετικό link https://ekyklos.gr/ev/849-12-14-maiou-2024-i-kampyli-tis-metapolitefsis-1974-2024.html 

2.5.2023, Ch. Dallara - Ευ. Βενιζέλος: "Ελληνική κρίση: Μαθήματα για το μέλλον"

https://ekyklos.gr/ev/839-ch-dallara-ev-venizelos.html 

Περισσότερα …

Ευ. Βενιζέλος, Μικρή εισαγωγή στο Σύνταγμα και στο Συνταγματικό Δίκαιο, ebook

Περισσότερα …

Πρακτικά του συνεδρίου "Δικαιοσύνη: Η μεταρρύθμιση μιας εξουσίας και η αφύπνιση μιας ιδέας", ebook, 2022

Περισσότερα …

6.6.2019 Αποχαιρετιστήρια ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής

https://vimeo.com/340635035

13.2.2019, Ευ. Βενιζέλος Βουλή: Οδηγούμε τη χώρα σε θεσμική εκκρεμότητα, κολοσσιαίων διαστάσεων

https://vimeo.com/316987085

20.12.2018, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» 

https://vimeo.com/307841169

8.3.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης 

https://vimeo.com/259154972 

21.2.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis | "Πάρτε το σχετικό"

https://vimeo.com/256864375

20.2.2018, Ευ. Βενιζέλος: Τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο.

https://vimeo.com/256570153