Νέα Υόρκη, 22 Σεπτεμβρίου 2014


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, δρ. Riyad Al-Maliki.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, οι κ.κ. Βενιζέλος και Al-Maliki εξέτασαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή μετά τη συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και την πορεία των εξαιρετικών διμερών σχέσεων.

Από πλευράς του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε στον δρ. Al -Μaliki τη σημασία που η χώρα μας αποδίδει στην προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, αλλά και ως χώρα που διατηρεί παραδοσιακά στενούς δεσμούς με τον Παλαιστινιακό λαό, είναι πάντα έτοιμη να συνεισφέρει στις προσπάθειες υπέρβασης της κρίσης προς την κατεύθυνση της ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας.

Tags: Εξωτερική ΠολιτικήΔηλώσεις 2014Δελτία τύπου