Μαδρίτη, 17.09.2014

Συμμετοχή Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στην Υπουργική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συμμετάσχει, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στην Υπουργική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας, José Manuel García-Margallo.

Η Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική αποτελεί μία πρωτοβουλία του ισπανικού Υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την επιβεβαίωση της στήριξης των χωρών της περιοχής στο λιβυκό λαό και τη λιβυκή κυβέρνηση και τη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο για το χειρισμό των πολιτικών προβλημάτων και των ζητημάτων ασφάλειας που έχουν ανακύψει με την επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα, από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι χώρες της Μεσογειακής Ομάδας (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία), όμορες χώρες της Λιβύης, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών, του Αραβικού Συνδέσμου και της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Tags: Εξωτερική ΠολιτικήΔελτία τύπου