Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου σχετικά με τις επαφές του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Στρασβούργο

Στο Στρασβούργο όπου διεξάγεται η σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης βρίσκεται τη εβδομάδα αυτή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνάντηση  που είχε με τον κ. Μιτόφ, υπουργό εξωτερικών της Βουλγαρίας που ασκεί την περίοδο αυτή την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Βενιζέλος έθεσε το ζήτημα της συνεργασίας των κρατών μελών για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών με αποτελεσματικότητα αλλά και πλήρη σεβασμό της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. «Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει το Συμβούλιο της Ευρώπης στην αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου διεθνούς προβλήματος», τόνισε ο κ. Βενιζέλος .

Ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Γιάκλαντ με τον οποίο είχε συνεργαστεί ως Υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος αποδέχθηκε, τέλος, τη θέση του αντιπροέδρου της σοσιαλιστικής ομάδας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των 48 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

.

 

Tags: Δελτία τύπου